16 ian. 2012

Recenzie Magazinul de sinucideri de Jean Teule

Titlul original:Le magasin de suicides
Titlul:Magazinul de sinucideri
Autor:Jean Teule
Traducator:Magda Raduta
Editura:All
Numar de pagini:120
Carte primita spre recenzare de la libraria online Libris,careia tin sa-i multumesc pentru minunatele carti pe care mi le ofera.
Disponibila la comanda de:
aici(Libraria Online Libris)
aici (editura All)

Rezumat:
Intr-un viitor indepartat, in Orasul Religiilor Disparute, singura speranta de a evada din derizoriul cotidian este elegantul Magazin de sinucideri al familiei Tuvache. Aici se gasesc toate cele necesare unei sinucideri stilate, personalizate, teatrale, care sa faca cinste sinucigasului – pesti otravitori, decoruri si costume de harakiri, cocktailul letal al zilei, sarutul mortii.

Toti membrii familiei - care poarta numele unor sinucigasi celebri - impartasesc parerea ca viata e o mare deziluzie si ca trebuie curmata cat mai repede. Toti, in afara de mezinul Alan, care este de un optimism incurabil. Treptat, sumbrul Magazin de sinucideri tinde sa se transforme intr-un coltisor vesel si luminos. Iar comertul cu lipsa de speranta pare sa se duca de rapa...

,,Un exercitiu de umor negru extrem de reusit... O carte proaspata, dar erudita; lucida, dar optimista; satirica, dar revigoranta."     Le Magazine Littéraire

Recenzia propriu-zisa:
 Vrei sa nu mai traiesti?Crezi ca lumea asta nu mai are nevoie de tine?Ei bine,daca asa crezi,trebuie sa vizitezi Magazinul de Sinucideri.
 Cartea aceasta este foarte usoara de citit,mi-a luat 2 ore.A fost plina de dialog(poate un pic prea mult)si de umor negru,care te duce inevidabil cu gandul la familia Adams.Titlul sugereaza numele magazinului pe care il poseda familia Tuvache,care se ocupa de multe secole cu "ajutatul oamenilor".
 Subiectul cartii se construieste in jurul protagonistului,Alan,un baiat care este anormal,fiind foarte diferit de toti membrii familiei sale(oameni destul de cinici din punctul meu de vedere).Mi-a placut de Alan si modul in care reuseste sa-i molipseasca pe toti mebrii familiei sale cu veselie.
 Mi s-a parut foarte frumoasa ideea ca dragostea pentru copilul,respectiv fratele tau te poate schimba intr-un mod dramatic.Pe tot parcursul cartii veti vedea ca Alan reuseste sa le schimbe complet optica parintilor si fratilor sai fata de viata si ca Magazinul de Sinucideri se va schimba complet.
 O carte foarte frumoasa,care porneste de la un subiect banal si reuseste sa te binedispuna,dar sa te si intristeze.Va va ajuta sa realizati ca aveti poate mai mult decat v-ati putea dorii.
Va recomand aceasta carte!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)