4 aug. 2016

RECENZIE HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD SAU BUCURIA DE A FI DIN NOU COPIL PENTRU O ZIDETALII CARTE:
GEN: Fantasy/Ficțiune/YA/Dramatic
DATA publicării: 31 iulie 2016
NR. de pagini: 330
EDITURA: Little Brown
Puteti cumpăra cartea de AICI(Books Express)
AICI(Libraria Online Okian)
RECENZIE

SPOILER FREE

Astăzi a fost o zi EXTRAORDINARĂ!!! Cu siguranță....niciun dubiu în această privință. În momentul în  care m-a sunat curierul să ridic coletul am simțit cum ceva se mișcă în interiorul meu. Încântare. Curiozitate. O dragoste de mult pierdută. Am simțit cum copilul din mine iese la lumină. Au trecut 9 ani (WOW, parcă nu-mi vine să cred) de când am citit Harry Potter și Talismanele Morții. 9 ani fără Harry Potter, fără Hogwarts, fără magicieni cu baghete, fără drumul anual cu trenul la Hogwarts.

 Nu mi-am dat seama până astăzi cât de mult mi-a lipsit. Nostalgia m-a curprins în momentul în care am citit primele pagini și am rememorat epilogul seriei cu Harry, Hermione și Ron pe peronul 9 și 3/4 conducându-și copiii spre trenul care merge la Hogwarts. DA, povestea începe exact în momentul în care Talismanele Morții se încheie. Deschizând coletul, am simțit, de parcă scrisoarea mea de la Hogwarts sosise. M-am simțit de parcă aș fi fost invitat într-o călătorie magică. Și nu am refuzat-o. Am vrut să termin cartea aceasta atât de repede. Am vrut să ajung la final dar să și savurez fiecare frază, fiecare scena, fiecare act. În momentul în care am ajuns la final am realizat că un alt capitol s-a încheiat și că este foarte probabil că va fi ultimul. Deși, sincer să fiu, m-aș putea consola cu ideea că 3 ani de acum în colo vom vedea un film din seria Fantastic Beasts and Where to Find Him.
description

De ce ar trebui să cumpărați cartea? Ei bine, dacă sunteți fani Harry Potter veți retrăi o parte din copilăria voastră. Cartea este într-adevăr diferită. Nu este un roman în adevăratul sens al cuvântului. Este o piesă de teatru. O piesă frumos executată. Dar într-adevăr există anumite diferențe privind amploarea în timp a operei pentru că totul este foarte condensat, nu mai există atât de multă magie, iar povestea e condusă de personaje. Totuși, cartea este incredibilă. Mi-e mi-a plăcut enorm și sper...să mai scrie și alte piese. :))  Puțin probabil dar speranța moare ultima nu-i așa? 

DE CE V-AR PLĂCEA?

Rowling reușește să adune într-o piesă de 330 de pagini elementele care au cucerit inimile cititorilor de pretutindeni
1) Magie. Hogwarts. Peronul 9 și 3/4
2)Aduce într-un mod extrem de ingenios înapoi  personajele pe care le iubim(nu o să dau nume)
3)Premisa e foarte interesantă
4)Avem șansa de a-i vedea pe eroii noștrii Harry, Ron și Hermione în ipostaza de părinți.

DE CE NU V-AR PLĂCEA?

1)S-ar putea să nu vă placă dacă vă așteptați la un roman asemănător cu cele din seria deja consacrată. Cartea este diferită. Și asta este ceva ce trebuie să îmbrățișați din momentul în care veți porni la drum cu lectura sau veți găsi numai lucruri de reproșat.


 2)Există un element care apare în multe cărți și filme, a fost jucat de zeci, chiar sute de ori dar este extrem de amuzant să-l vezi aici și să savurezi momentul.
3)Nu este o poveste suficient de lungă. Dar din nou, un fan Harry Potter ar spune asta și despre un roman de 1000 de pagini.
RATING 5 STARS
Mie cartea mi-a plăcut extrem de mult. Nu există cuvinte suficiente care să exprime bucuria pe care am simțit-o întorcându-mă în această lume magică. Sper că v-am convins să îi acordați o șansă. 

M-aș bucura tare tare mult dacă după ce o citiți v-ați întoarce și ați lăsa un comentariu să-mi spuneți cum vi s-a părut. Mâine voi încerca să postez recenzia cu SPOILERE.

O zi frumoasă/seară frumoasă în continuare.
Și până data viitoare citiți ce vă place.
LIVE. LOVE.LAUGH.READ BOOKS.
Andrei :)Reacții:

1 comentarii:

I got my Harry Potter and the Cursed Child book today.
I brought it from Amazon and they delivered it in just 2 days!
Check it out:
Harry Potter and the Cursed Child, Parts 1 & 2

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)