26 mai 2011

Cărți noi la Nemira

Tronul de Jad de Naomi Novik

Al doilea volum din seria TEMERAIRE
Când britanicii capturează o navă franceză care transportă un preţios ou de dragon, căpitanul Will Laurence de pe nava Reliant, aflată în serviciul regal, devine peste noapte comandantul unui nobil dragon pe care îl va numi Temeraire. În calitatea lor de noi membri ai Forţelor Aeriene Britanice, cei doi, om şi dragon, îşi dovedesc curând cutezanţa în lupta curajoasă împotriva forţelor invadatoare ale lui Napoleon Bonaparte.
China descoperă acum că preţioasa ofrandă destinată lui Napoleon a căzut în mâinile britanicilor, astfel că o înverşunată delegaţie chineză se leagă să revendice remarcabilul animal. Însă căpitanul Laurence refuză să coopereze. Ameninţat cu spânzurătoarea pentru nesupunere, căpitanul nu are de ales decât să-l însoţească pe Temeraire în Orientul Îndepărtat – o călătorie lungă, plină de primejdii, de intrigi şi ameninţările colosale ale adâncurilor. Dar odată ajunşi la curtea împăratului Chinei, îi aşteaptă descoperiri uluitoare şi pericole dintre cele mai întunecate.
„Tocmai când credeai că ai văzut orice variantă posibilă de poveste cu dragoni, vine Naomi Novik să-ţi demonstreze că te-ai înşelat. Minunatul ei Temeraire este un dragon pentru multe generaţii.“
(Terry Brooks, New York Times)
„O poveste autentică, în care miracolul fanteziei îşi spune cu adevărat cuvântul.“ (Entertainment Weekly)
Apocalipsa de Stephen King
O eroare de computer de numai o nanosecundă transformă lumea în pustiu. Dar cel mai înspăimântător coşmar se întrupează într-un bărbat cu zâmbet letal şi puteri inexplicabile: Randall Flagg, omul negru. Cine va învinge în confruntarea cu răul pur?
O călătorie halucinantă jalonată de cele mai incredibile aventuri printr-o lume care aduce cu Europa Evului Mediu întunecat.
„Chiar pe Main Street, din May, Oklahoma, zăcea un mort. Nick nu era surprins. Întâlnise o mulţime de cadavre de când plecase din Shoyo şi presupunea că nu văzuse nici măcar o miime dintre toţi morţii prin apropierea cărora trecuse. Erau anumite locuri în care mirosul bogat al morţii era suficient să te aducă în pragul leşinului. Un mort în plus sau în minus nu mai însemna mare lucru.“
Stephen King, Apocalipsa
Perpetuând moştenirea lui Poe, Hawthorne, Melville, Henry James şi H.P. Lovecraft, King este urmaşul tradiţiei gotice americane, plasându-şi ororile în decoruri contemporane, descriind lupta culturii cu tenebrele sale… El este cel care a relevat coşmarul civilizaţiei noastre idealiste.
„Mi-am dorit să scriu o fantezie epică asemenea celei create de J.R.R. Tolkien în Stăpânul inelelor, dar în manieră americană. Aşa a luat naştere Apocalipsa.“
Stephen King
O papusa sau alta de Sophie Hannah
A fost plecată pentru doar două ore.
Soţul ei, David, urma să aibă grijă de fiica lor de numai două săptămâni. Însă în clipa în care Alice Fancourt intră în camera copilului se dezlănţuie teribilul coşmar, fiindcă Alice susţine cu toată fiinţa că bebeluşul din leagăn nu este fiica ei, Florence.
Din ce în ce mai ostil şi ameninţător, David jură că soţia lui fie a luat-o razna, fie, din cine ştie ce motiv, minte cu neruşinare. Cum va putea Alice, în această situaţie, să-i convingă pe cei de la poliţie că ea are dreptate, înainte de a fi prea târziu? Şi unde se află, de fapt, adevărata Florence?
„Un thriller spectaculos. Am rămas cu gândul la el zile în şir, iar acesta este, de regulă, un semn cât se poate de bun.“
Guardian
„Suspans de cea mai înaltă calitate.“
Literary Review
„Sophie Hannah păşeşte pe terenul minat al emoţiilor cu o graţie de neegalat.“
Times Education Supplement
Stephen King – Turnul intunecat: Vrajitorul si globul de cristal
Roland, ultimul pistolar, şi ceata lui de prieteni au scăpat ca prin urechile acului dintr-o lume şi au pătruns în următoarea. Odată ajunşi acolo, Roland le spune o poveste din vechime, plină de aventură şi iubire, în centrul căreia se află o fată neasemuit de frumoasă şi de neînfricată pe nume Susan Delgado. Astfel, vor fi cu toţii atraşi într-un străvechi mister în care magia şi pericolul se împletesc la tot pasul…
Plasat într-un decor de-o măreţie legendară, plin de răsturnări neaşteptate de situaţie, presărat cu imagini răpitoare şi personaje memorabile, Vrăjitorul şi globul de cristal atinge noi culmi ale rafinamentului povestirii care face din seria TURNUL ÎNTUNECAT o realizare de neegalat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)