LIVE

"Nu mi-e frică de moarte, doar că nu vreau să fiu acolo când se întâmplă."-Woody Allen

LOVE

" Înțeleg. El este prima ta dragoste. Eu vreau să fiu ultima. "-Klaus, The Vampire Diaries

LAUGH

"Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbește pentru că s-a petrecut"- Gabriel Garcia Marquez

READ

"Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten." -Paul Sweeney

21 iul. 2014

NOUTĂȚI DIN GAME OF THRONES. Vă lipsesc personajele favorite? Am o surpriză...


Game of Thrones este serialul care a luat cu asalt întreaga lume. Nu cred că putem uita sfâșitul sezonului 1 care ne-a lăsat cu răsuflarea tăiată. Ei bine, de atunci, lucrurile au început să devină din ce în ce mai bune pentru serial. Astfel că, dacă la sfârșitul sezonului 1 serialul a avut parte de 3,04 milioane de telespectatori în fața ecranelor, la sfârșitul sezonului 4 producătorii se pot lăuda cu 7,09 milioane de telespectatori care urmăresc serialul. E un lucru cu adevărat incredibil pentru un serial să aibă o creștere atât de mare în audiența de-a lungul a 4 sezoane, ținând cont că tendința este de a pierde telespectatori.



Cred că având în vedere succesul și calitatea serialului nu e de mirare că anul acesta Game of Thrones a primit cel mai mare număr de nominalizări în cadrul The 66th Primetime Emmy Awards și anume 19.

Și acum, surpriza despre care vorbeam pentru fanii serialului. Cred că nu e niciun secret că au murit foarte multe personaje îndrăgite în ultima vreme. Enjoy! 


DACĂ ȚI S-A PĂRUT AMUZANT VIDEOCLIPUL dă un like paginii de Facebook.
Mulțumesc!

Seria de cărți Urzeala Tronurilor de George R.R. Martin, pe care este bazat serialul cu același nume, este disponibilă în România de la editura Nemira. Toate cele 5 volume se găsesc la prețul de 157,25 RON și pot fi comandate printr-un simplu click pe imaginea de mai jos.

17 iul. 2014

"Eleanor & Park" de Rainbow Rowell ( Review)


Mulțumesc Books-Express pentru șansa de a citi această carte!

DETALII CARTE:

Gen: YA/Romance/Contemporary
Data publicarii : 26 februarie 2013
Nr. pagini : 336
Editura: St. Martin's Griffin
Puteti cumpara cartea de AICI( Books-Express)
                                  sau AICI( Book Depository)
RECENZIE...

Îmi amintesc o după-amiază petrecută cu câinele meu în timp ce scriu aceste prime rânduri. Îmi amintesc cum mângâiam alți câini mai micuți, cum am văzut câinele meu venind spre mine și oprindu-se în dreptul meu. S-a oprit și și-a  apleacat capul ca să-mi atingă mâna întinsă. A început să latre și am zâmbit. Animalele au nevoie de afecțiune. Afecțiunea e ceva ce fiecare dintre noi caută. Iubirea e ceva ce fiecare își dorește să găsească. Citind romanul acesta al lui Rainbow Rowell realizez că iubirea nu e suficient a fi căutată, iubirea trebuie găsită și păstrată,  iar în cele din urmă ocrotită. Ceea ce Eleanor și Park m-au făcu să înțeleg este că iubirea e o torță, o torță ce-ți umple viața de lumină și face ca tot cenușiul...să dispară.


            Trebuie să recunosc că mă simt de-a dreptul răvășit de această carte. E genul acela de roman care cu siguranță îți rămâne în minte și în suflet mult timp. Cred că de-a cum în colo când o să citesc un YA Romance o să compar întotdeauna aceea carte cu Eleanor & Park. Ceea ce consider că este foarte greu de realizat la o carte este să treci cititorul prin toate stările posibile. Rowell reușește cu succes să facă acest lucru. M-a înveselit, am râs, au fost momente din acelea dulci în care eram ceva gen "iui!", am plâns și am fost cu sufletul la gură până la ultima pagină. Dar, să termin cu vorbăria pentru că voi vreți să știți de ce mi-a plăcut, nu-i așa?

Holding Eleanor’s hand is like holding a butterfly. Or a heartbeat. Like holding something complete, and completely alive.

CAM DESPRE CE E VORBA...

            Tot ce trebuie să știți despre acțiunea cărții se află în următoarele fraze. Eleanor e noua fata din oraș, dar totul se schimbă într-o zi spre școală, în autobuz. Park e băiatul din spatele autobuzului, băiatul care vrea să fie invizibil pentru că dacă nimeni nu te poate vedea nimeni nu te poate ochi și apoi distuge. Numai că Park se înșeală...Pentru Eleanor Park nu este invizibil. Eleanor îl vede și atunci totul începe. Nimic nu va mai fii la fel...
“Why do you like me?”[…]
“I don’t like you,” he said” I need you.”

PERSONAJELE și RELAȚIILE DINTRE ELE...

+          Oh, Doamne! Oh, Doamne! Oh, Doamne! Deci...nu pot să cred cât de bine au fost conturate personajele. Nu-mi vine să cred cât de reale sunt fiecare și cât de bine am ajuns să știu relațiile dintre ele. Mă simt de parcă în momentul în care am început să citesc cartea asta eu sunt persoana nouă care urcă în autobuzul condus de Rainbow Rowell, în care pasagerii nu sunt altcineva decât personajele.
            Mi s-a părut foarte fain faptul că personajele principale, Eleanor și Park, sunt un cuplu real, cu care toată lumea poate să empatizeze. Eleanor nu e fata care când iese din sala de clasă tot holul cade în fața ei. Park nu e tipul musculos, rău, seducător, față de care ea simte o atracție dar și o teamă. Nu. Niciun clișeu. Eleanor nici măcar nu e descrisă ca fiind frumoasă, Eleanor e pur și simplu Eleanor. Eleanor e fata ciudată care devine frumoasă pentru că Park o iubește. Și asta cred că e de apreciat.

“I don’t like you, Park,” she said sounding for a second like she actually meant it.” I…”-her voice nearly disappeared-“sometimes I think I live for you.”

SPOILER ALERT!!!!

Eleanor            În primele câteva pagini ale romanului, primul sentiment pe care l-am simțit pentru acest personaj este milă. Mi-a fost milă de ea și aș fi vrut să aibă o viață mai bună. Aș fi vrut să nu aibă un tată vitreg dobitoc, aș fi vrut să aibă un tată care să țină la ea chiar dacă e recăsătorit, aș fi vrut să aibă o mamă care să lupte pentru ea. Aș fi vrut să aibă o periuță de dinți...un telefon mobil acasă. Mi-a plăcut faptul că ea este o fată normală. Nu e o fată care are prea multă încredere în ea, nu e o fată care distuge tot. Nu, e o fată timidă, e o fată bună, care e chiar la început descrisă de Park ca fiind ciudată, nu foarte drăguță, dar care devine frumoasă în special prin dragostea pe care Park i-o poartă. Și asta cred că e extraordinar.

Park                N-am știut ce să cred la început despre el. N-am știut la ce să mă aștept. Dar, cu fiecare pagină care trecea am început să țin la el la fel de mult ca la Eleanor. E cu adevărat un tip drăguț care ține la Eleanor. Park e pe jumătate korean, pe jumătate american. Dar, nici viața lui Park nu e perfectă, sau cel puțin așa crede el până o întâlnește pe Eleanor.
 Park e unul dintre cei doi băieți ai unei familii extraordinare. El are o problemă de personalitate pentru că are aspectul unui korean și deci, are impresia că arată ca o fată, iar pe deasupra crede că tatăl lui îl disprețuiește pentru că nu e mai băiețos. Dar, cu cât citim mai mult din carte cu atât realizăm că acest lucru nu este deloc adevărat. Park are o familie minunată, o familie fericită în care sper eu după finalul cărții, printre litere și Eleanor trăiește.

-
            Deci trebuie să recunosc că am fost foarte team Eleanor în cartea asta. Fata asta a trecut prin atâtea. Eleanor nu merită să fie poreclită în toate felurile de Tina. Eleanor nu merită să fie batjocorită. Dar, lucrurile astea se întâmplă și trebuie să le recunoaștem. Viața la școală nu e întotdeauna un câmp cu flori. Totuși, nu-mi vine să cred că până la urmă am ajuns să-mi placă de Tina, am ajuns să-mi fie milă de ea, să-mi dau seama că-i pare rău pentru ce îi făcuse lui Eleanor și că și ea trecea printr-o situație similară cu tatăl ei vitreg.

            Am ajuns la discuția cu tatăl vitreg...ce pot să spun?! Rainbow a construit un personaj ca dinamita, instabil, nu glumă. Ceea ce îl face real este faptul că este bun și rău în același timp.Știam încă din primele pagini ale cărții că Eleanor îl ura pentru ce-i făcuse. Știam că are momente de nebunie( dacă vă mai aduceți aminte de momentul în care a ieșit pe terasă să îi împuște pe copiii care nu voiau să plece de pe terenul de baschet din fața casei noaptea sau episodul de Crăciun cu prăjitura de dovleac) Trebuie să recunosc că a fost un moment în care mi-a părut rău de el și am crezut că ține la copiii într-un fel( când le cumpără cadoruile de Crăciun). Am crezut că totuși are o parte umană, dar, Doamne fereste de așa ceva. Omul ăla e un demon. Trebuie să recunosc că până aproape de finalul cărții am sperat că poate cum conducea după ce băuse să facă un accident și să moară ca familia lui Eleanor să rămână în casa lui, fericită fără un alt tată vitreg în viitor.

                                                         SPOILER ALERT TERMINAT!!!

Eleanor was right. She never looked nice. She looked like art, and art wasn’t supposed to look nice; it was supposed to make you feel something.
STILUL DE SCRIERE...

Romanul este narat din două perspective care sunt paralele, dar se intersectează din când în când. În cazul ambelor perspective este folosită narațiunea la persoana a treia, iar modul de expunere care predomină este dialogul. Doamne, și ce dialog, ce replici faine, ce personaje inteligente și sweet în același timp. Ca să nu mai spun că am avut așa multe pasaje pe care a trebuit să mă opresc să le fotografiez pe telefon.
            Ceea ce vedeți între paragrafe reprezintă citatele mele preferate din roman. <333

Eleanor looked hard at him.” Are you kidding? Tina’s a monster. She’s what would happen if the devil married the wicked witch, and they rolled their baby in a bowl of chopped evil.”

                         SPOILER ALERT!!!

MOMENTE FAVORITE...

            E destul de greu să alegi un moment preferat dintr-o carte pe care ai adorat-o de la un capăt la celălalt. Dar, totuși, acestea reprezintă momentele mele favorite în ordinea apariției lor în roman.

1)     Park care dădea paginile mai încet pentru ca Eleanor să poată să citească peste umărul lui a fost un moment extraordinar

2)     În aceași timp, mi s-a părut un moment foarte frumos când a început să-i aducă benzi desenate și casete lui Eleanor

3)     Mi-a plăcut momentul acela când el i-a spus că miroase ca vanilia. Dar, în același timp mi-a părut rău de Eleanor pentru că nu avea bani să cumpere un parfum, si se dădea cu pudră de vanilie pentru a mirosi frumos

4)      Mi-a plăcut când au început să se sărute și se tot întrebau dacă sunt sau nu împreună

5)     Mi s-a părut amuzant cum se tot certau deși în tot timpul cât erau certați se gândeau unul la celălalt

6)     Mi-a plăcut că mamei lui Park nu i-a plăcut la început de Eleanor, dar că și-a dat seama că a judecat-o greșit în cele din urmă. Chiar a fost extraordinar cum, în final, a ajuns să se vadă pe sine într-o variantă mai tânără în Eleanor

7)     Foarte amuzante erau momentele în care mama lui Park o aranja pe Eleanor împreună cu Park și Eleanor fugea de machiaje ca pisica de apă.

8)     Mi-a plăcut când mama lui Park i-a trimis în oraș la pizza sau oriunde numai să nu stea cu ea acasă

9)     Mi-a plăcut că Park a susținut-o în momentul în care a avut aceea problemă cu tatăl ei vitreg. A fost cute și sweet în același timp.
Mi-a plăcut totul și nu am suficiente cuvinte să descriu cât de mult. Superlativul nu pare de ajuns.

                                            SPOILER ALERT TERMINAT!!!

He pressed his forehead against hers until it hurt.” Don’t even say her name,” he said” She’s nothing and you’re… everything. You’re everything, Eleanor.”

            Eleanor & Park este o poveste care ți se ancorează în suflet, o poveste care te emoționează și te învață sau îți reamintește ce înseamnă să iubești. În același timp, consider că este un roman despre autodescoperire, despre curaj, dar în același timp despre toleranța față de ceilalți.  Eleanor & Park e un roman care te învață că dragostea se clădește din cărămizi mici și că chiar și cea mai mică clipă contează.

            Aș încheia prin a spune exact ceea ce Park a spus când a fost întrebat de profesorul de engleză de ce este Romeo și Julieta de William Shakespear o poveste de dragoste ce a dăinuit în timp:Pentru că oamenilor le place să-și amintească ce înseamnă să fii tânăr. Și îndrăgostit. Iar, Eleanor & Park reușește să facă acest lucru.       

RATING...

 Surprinzator, nu-i asa?

Spuneți-mi cum vă pare această carte? Ați vrea să o citiți? Ați citit-o deja, dacă da, spune-ți care este momentul vostru favorit din carte.



1 apr. 2014

Volumul Jumatatea Rea de Sally Green - cel mai tradus roman al unui autor debutant

inchide
 
Romanul Jumătatea Rea / Half Bad de Sally Green, care va fi publicat la jumătatea acestei luni de Editura Trei, a stabilit un nou record mondial, potrivit Guinness World Records. Este cel mai tradus roman al unui autor debutant.

Jumătatea Rea a fost vedeta Târgului de Carte pentru Copii - Bologna 2013, intrând în atenţia editurilor din întreaga lume.

Drepturile de publicare au fost vândute până în prezent în 47 de ţări, iar Fox 2000 le-a achiziţionat pe cele de ecranizare. Filmul Jumătatea Rea va fi produs de Karen Rosenfelt, care a mai realizat seria Twilight, Hoţul de cărţi, Diavolul se îmbracă de la Prada sau seria Alvin şi veveriţele.

Jumătatea Rea, primul volum al unei trilogii, este un thriller supranatural, o poveste despre înstrăinare, despre voinţa de a supravieţui a unui băiat căruia nu i se dă nici o şansă.

În zilele noastre, în Anglia, vrăjitoarele trăiesc la un loc cu oamenii: Vrăjitorii albi, care sunt buni; Vrăjitorii negri, care sunt răi; şi Nathan, în vârstă de şaisprezece ani, fiul unei Vrăjitoare albe şi al celui mai temut Vrăjitor Negru.
Ţinut captiv într-o cuşcă, Nathan trebuie să scape înainte să împlinească şaptesprezece ani, când va primi trei daruri de la tatăl său şi va deveni el însuşi vrăjitor – iar dacă va greşi va muri.
Încercarea lui Nathan de a-şi găsi tatăl devine o luptă crâncenă pentru supravieţuire, cu provocări la tot pasul şi în care binele şi răul se dovedesc mult mai complicate decât şi-ar fi imaginat.

"O poveste tulburătoare şi palpitantă ... un protagonist de neuitat" – Publishers Weekly

"O trilogie înfricoşătoare, convingătoare care împinge limitele a ceea ce credem că este bine şi rău .... supravieţuirea lui Nathan este fragilă şi minunată - şi este doar începutul." – Booklist

"Periculos de captivantă! " – Time Magazine

"Un antierou care te... vrăjeşte. " – Wall Street Journal

Sally Green locuieşte în nord-vestul Angliei. A avut diverse slujbe (plăcute şi mai puţin plăcute), apoi a deţinut chiar o funcţie importantă într-o companie. Însă viaţa ei s-a schimbat când şi-a descoperit bucuria de a scrie şi a început să pună pe hârtie poveştile la care a visat dintotdeauna. E o cititoare pasionată şi adoră plimbările în natură. În fiecare dimineaţă îşi propune... să bea mai puţină cafea. Jumătatea Rea este primul ei roman.

SURSA

31 mar. 2014

31 martie. Ce ziceti sa adaugam prima floare la colectia de citate? IMAGINI DE PRIMAVARA




Azi se împlinesc 81 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu,asa ca m-am gandit ca ar fi dragut sa caut cateva citate celebre ale marelui poet. 

Sper sa va faceti timp sa cititi aceasta postare pentru ca citatele sunt deosebite. Ca recomandare, pentru o atmosfera mai buna, incercati sa ascultati si urmatoarea melodie in timp ce cititi. Sper din tot sufletul sa va faca placere!



 1) "Oamenii sunt păsări cu aripile crescute înlăuntru"
 2)  "Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă!"


 3) "Aminitirea întâmplărilor mele vine din viitor, nu din trecut."


 4) "Am să vă spun un lucru, cu riscul de a mă repeta. Eu nu prea cred 

că există poeţi, cred că există poezie."


5) "Oamenii sunt păsări cu aripile crescute înlăuntru."

6) "Noi suntem clipa care trece prin poarta existenței."

7) "Dacă florile şi-ar dărui oameni la fel cum oamenii îşi oferă flori, de unde ar 

fi tăiaţi oamenii?"


8) "Poezia este o lacrimă care plânge cu ochii."

9) "Singura bogăţie a unui om este spiritul."

                                 
Daca mai gasiti alte citate ale lui Nichita Stanescu, astept sugestiile voastre in comentarii!

30 mar. 2014

Totul devine mai intunecat in volumul 2 din seria "Sezonul Oaselor" de Samantha Shannon: The Mime Order

Mime-Order.jpg



         O, Doamne, e de-a dreptul superba! In curand recenzia primului volum pe blog. 

     Si am mai reusit sa gasesc si un interviu pe care autoarea l-a acordat revistei americane Entertainment Weekly, in care Shannon vorbeste despre ce se intampla in acest volum, AICI.

    Cum vi se pare coperta? Ati citit primul volum aparut anul trecut la editura Curtea Veche?
     

Nu? Atunci puteti sa citit mai multe despre el AICI.
                         

Sau puteti viziona trailerul primului volum mai jos:


26 mar. 2014

Cartea "12 ani de sclavie" de Solomon Northup de azi impreuna cu ziarul Libertatea la 9,99 lei


" Nu vreau sa supravietuiesc, vreau sa traiesc" -Solomon Northup

Ziarul Libertatea a fost distribuit azi impreuna cu cartea "12 ani de sclavie" de Solomon Northup, de la editura Meteor Publishing, care sta la baza marelui film castigator la premiile Oscar din acest an. Pentru mai multe detalii despre carte, aveti mai jos descrierea:

"12 ani de sclavie" este poate cea mai importanta relatare despre sclavie scrisa vreodata, readusa
in atentia publicului prin filmul omonim, regizat de Steve McQueen si castigator a numeroase
Northup prezinta detaliile vietii din statele sclavagiste americane si confera personalitate şi 
profunzime oamenilor pe care i-a cunoscut, deopotriva sclavi si stapani de sclavi. 

Solomon Northup a fost negru, nascut om liber in statul New York, unde a fost educat si a 
devenit un violonist iscusit. Atras in Washington cu promisiunea angajarii ca muzicant intr-un
spectacol, el a fost drogat si s-a trezit intr-un tarc pentru sclavi, de unde a fost vandut in Sud
si a trait 12 ani ca sclav. Evenimentele relatate de el sunt copleşitoare: cumpararea sclavilor, 
biciuirile, vanatoarea cu caini a fugarilor, siluirea femeilor care atrageau ochii stapanilor si 
truda necontenita.

Povestea lui Solomon este de suferinta si disperare intensa; el exprima foarte elocvent tot ce 
a vazut si a simtit pe pielea lui si tot ce nu mai putea sa uite vreodata, oricât de mult și-ar fi dorit.


Sper sa reusiti si voi sa faceti rost de un exemplar!!!

P.S: Planuiesc sa citesc cartea inainte de a vedea filmul.

7 mar. 2014

"Sa crezi in posibilitatea unui final fericit e un lucru puternic"... Once upon a time pe Diva Universal+ SURPRIZA


În noul serial fantastic, cu nume de început de poveste, A fost odată ca niciodată, care debutează, în premieră, miercuri, 5 martie, la ora 21:00, exclusiv la Diva Universal, scenariștii serialelor de succes Lost și Tron: Legacy, Edward Kitsis și Adam Horowitz, ne invită în orășelul fictiv Storybrooke, din ținutul Maine. Aici, fantezia întâlnește realitatea: locuitorii acestui oraș sunt, de fapt, personaje din basme, transpuse în lumea reală.
A fost odata ca niciodata
În A fost odată ca niciodată, trebuie să credem în povești. Pentru că locuitorii din Storybrooke sunt personaje de basm, precum Albă ca Zăpada, Făt-Frumos, Căpitanul Hook, Cenușăreasa, Scufița Roșie, Zâna Cea Rea și multe altele, care trăiesc, însă, în orășelul din lumea reală, darnu îşi aduc aminte cine sunt, din cauza unui blestem.
Emma Swan (Jennifer Morrison, care joacă rolul Dr. Allison Cameron din serialul Dr. House) și fiul ei în vârstă de 10 ani, Henry (Jared S. Gilmore, interpretul lui Robert Draper din Mad Men) descoperă că Storybrooke reprezintă, de fapt, rămășițele unei lumi paralele blestemată de diabolica Regina (Lana Parrilla).
Personajele din această lume, printre care se află și părinții Emmei - Albă ca Zăpada (Ginnifer Goodwin, din filmele Walk the Line, Something Borrowed, He's Just Not That Into You sau serialul Big Love) și Făt-Frumos (Josh Dallas, din Thor) - nu-și amintesc cine sunt. Emma nu ştie asta, dar ea este fiica Albei ca Zăpada şi a lui Făt-Frumos, care au salvat-o din ţinutul de poveste şi au trimis-o pe Pământ când era bebeluş, pentru a scăpa de blestem.
A fost odata ca niciodata
Abandonată de mică, viaţa Emmei nu a fost deloc una magică. Iar când băiatul ei de 10 ani, Henry, pe care l-a dat spre adopţie cu ani în urmă, îi apare în prag cu o carte de poveşti, spunându-i că ea e copilul unor personaje de basm prinse în orăşelul Storybrooke, Emma crede că puştiul e nebun. Dar, curioasă din fire, îl aduce înapoi în oraşul cu pricina şi descoperă că Storybrooke ascunde multe secrete.
Obsedată de control, Regina a devenit primarul localităţii şi l-a adoptat pe Henry. Odată cu trecerea timpului, Emma începe să vadă dincolo de vrăjile acesteia, să creadă că poveştile sunt reale şi să spargă blestemul. Apoi, realitatea şi povestea se contopesc, iar personajele de basm se trezesc din amnezie, amintindu-şi adevăratele lor identităţi. Dar, din nefericire, nu ajung înapoi în tărâmul poveştilor. Şi, pentru a înrăutăţi situaţia, Rumplestiltskin (cunoscutul actorRobert Carlyle, din Full Monty) decide să preia puterea de la Regina, aducând magia în oraş. Dar cum trăim în lumea reală, magia are tendinţa de a avea consecinţe inimaginabile...
În distribuția serialului A fost odată ca niciodată mai apare - în rolul Șerifului Graham- și actorul Jamie Dornan, care în prezent filmează pentru mult așteptata peliculă Fifty Shades of Grey, în care joacă rolul principal, pe cel al lui Christian Grey.
Producătorii serialului sunt Edward Kitsis, Adam Horowitz și Steven Pearlman.
Nu pierdeți primul episod al serialuluiA fost odată ca niciodată miercuri, 5 martie, la ora 21:00, exclusiv la Diva Universal. Serialul va fi difuzat săptămânal.
A fost odata ca niciodata
                                                                                          SURSA
                     
                   ~SURPRIZA #1~
UN SNEAK-PEEK din episodul care apare saptamana viitoare in America:



                  ~SURPRIZA #2~
A fost anuntat oficial ca serialul Once Upon a Time va avea un sezon 4.( SURSA)

Castigatorii concursurilor " Primul concurs de Craciun" si Halloween

Serafincean Laura-concurs de Craciun
Bumbaru Daniel-concurs de Halloween

 Astept un mail la adresa de mail : andrei_cumpanas@yahoo.com cu toate datele voastre.

 Premiile vor fi expediate pana la sfarsitul acestei saptamani!