28 mar. 2013

"Alias Grace" de Margaret Atwood in pregatire la editura Leda!!!Traducere: Nicoleta şi Florin Irimia 
ISBN: 978-973-102-401-1 
Nr pagini: 672 
Format: 13x20 cm 
Aparitie: 2013 

                                                                       Pret: 54.90 lei

Roman distins cu Giller Prize şi nominalizat la Booker Prize
„Umorul lui Atwood nu a fost niciodată  mai subtil, stăpânirea materialului romanesc complex mai abilă, erotismul ei mai franc… O performanţă magnifică…” – Booklist
Inspirat de un fapt real – dublul asasinat, de o violenţă fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843 –, romanul captivant scris de Atwood investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice şi faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai şaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală şi condamnată la închisoare pe viaţă.
Dar este de fapt Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeieşti, o femeie fatală, adevărata ucigaşă, sau, dimpotrivă, doar victima neajutorată a unui violent complice?
Despre autoare:
Atwood, Margaret
MARGARET ATWOOD (n. 1939) este cea mai cunoscută scrii toare canadiană, autoare a peste 35 de volume de proză, poezie și eseuri critice, traduse în zeci de limbi. A scris romane (Alias GracePovestea cameristei,Ochi-de-pisicăOryx și CrakeAsasinul orbFemeia comestibilă etc.), volume de proză scurtă (Dancing Girls and Other Stories etc.) și de poezii (The Circle GameInterlunar, Morning in the Burned HouseEating Fire: Selected Poetryetc.), precum și literatură pentru copii. Printre numeroasele premii care i-au fost acordate se numără Booker Prize, The Governor General’s Award, Giller Prize, Premio Letterario Internazionale Mondello, Toronto Book Award, Sunday Times Award for Literary Excellence, Premio Príncipe de Asturias de las Letras. Este membră a Societăţii Regale din Canada, i s-a conferit Ordinul Norvegian al Meritului Literar și titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Franţei. În prezent locuiește la Toronto.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)