LIVE

"Nu mi-e frică de moarte, doar că nu vreau să fiu acolo când se întâmplă."-Woody Allen

LOVE

" Înțeleg. El este prima ta dragoste. Eu vreau să fiu ultima. "-Klaus, The Vampire Diaries

LAUGH

"Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbește pentru că s-a petrecut"- Gabriel Garcia Marquez

READ

"Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten." -Paul Sweeney

12 aug. 2013

Recenzie " Destine la limita " de Katie McGarry




Cartea este disponibila în Romania la editura Epica (aici) și la Librăria Online Libris(aici)

                         Synopsis:

ATÂT DE DIFERIȚI UNUL FAȚĂ DE CELĂLALT… ŞI TOTUŞI, ATÂT DE POTRIVIŢI.
Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în seara în care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o fată populară, cu un iubit sportiv, râvnit de multe dintre colegele ei, în bârfita paria cu cicatrice „monstruoase” pe braţe. Nici măcar Echo nu-şi poate aminti întregul adevăr despre seara aceea oribilă. Tot ceea ce ştie este că vrea ca totul să revină la normal.
Dar când Noah Hutchins, singuraticul teribil de sexy, îmbrăcat cu geaca lui neagră din piele, obişnuit să se folosească de fete, pătrunde exploziv în viaţa ei, cu o atitudine de dur, însă şi cu o surprinzătoare capacitate de înţelegere, lumea lui Echo se schimbă într-un fel pe care ea nu şi l-ar fi putut închipui vreodată. Normal ar fi ca ei doi să nu aibă nimic în comun. Iar cu secretele apăsătoare ale fiecăruia, să fie împreună pare, în mare măsură, imposibil.
Numai că, la răscrucea destinelor lor, normalitatea capătă alte valenţe, şi nebuneasca atracţie dintre ei refuză să dispară. Iar Echo se vede nevoită să se întrebe până unde ar putea forţa limitele, şi cât ar fi dispusă să rişte pentru singurul băiat capabil s-o înveţe cum să iubească din nou.
                                                                        
                                                                 Recenzie:

Voi începe prin a vă mărturisi că am început să citesc această carte din curiozitate. "Destine la limită" este genul de carte despre care toată lumea vorbește și în jurul căreia s-a făcut multă vâlvă. După ce am citit-o, pot să vă spun că merită toată publicitatea pe care a primit-o. Este un roman despre viață, despre prietenie și adevărata putere a dragostei. O lectură alertă a unei carți despre autocunoaștere, trecut și prezent. Un must-read pentru cei cărora le plac poveștile de dragoste din care ai ceva de învățat.

Am apreciat în " Destine la limită " că povestea de dragoste dintre protagoniști a fost cu grijă clădită. Chiar dacă există atracție între ei încă de la început, mai întâi petrec momente frumoase împreună, se cunosc și abia apoi se îndrăgostesc. Deși Echo și Noah par la început atât de diferiți, mie mi s-au părut în cele din urmă foarte asemănători.


    Este un roman intens din punct de vedere emoțional. " Destine la limită " e mult mai mult decât o simplă carte de dragoste. Te învață să lași trecutul în urmă și să ai curajul să privești înainte și să lupți, indiferent de cât de negru a fost totul până acum. E o carte despre maturizare, despre puterea de a lua o decizie. Aș putea chiar să spun că este o carte despre autocunoaștere.

Poți să spui că este o carte despre oameni și prietenie în același timp. Noah îi are pe Beth și pe Isaiah care îi sunt aproape fără să aștepte nimic în schimb. Pe cealaltă parte, Echo o are pe Lila. În viața lui Echo este și Grace, o " așa- zisă prietenă " pentru care contează mai mult statutul social decât prietenia. Ea reprezintă tipul de persoană care îți zâmbește când ești sus și te calcă în picioare atunci când cazi.


Stilul de a scrie al autoarei Katie McGarry este foarte ușor de citit și totuși atât de încărcat de sentimente. Povestea este relatată la persoana întâi din două perspective, a lui Echo si al lui Noah ( un capitol unul, un capitol celălalt ). Decizia de a pune cititorul în pielea a două personaje este de multe ori riscantă pentru că până și autorul trebuie să privească întreaga poveste din două unghiuri. Dar, în cazul acestei cărți a fost o alegere înțeleaptă pentru că ceea ce simt Noah și Echo e mult mai bine detaliat și astfel nu este neglijata psihologia niciunuia dintre personajele principale. Ceea ce mi-a mai plăcut a fost că autoarea știe să spună multe în puține cuvinte. Are un adevărat stil de povestitor și cu siguranță că voi mai citi și celelalte cărți pe care le va publica.

Cred că titlul " Destine la limită " face referire la încercarea lui Noah și a lui Echo de a se autodepăși, de a avea curajul să lupte pentru ceea ce-și doresc și de a nu mai privi în urmă.



Povestea te marchează, îți atinge sufletul și te face să te gândești cât ești de norocos. După ce citești această carte realizezi că a avea atât de multe persoane dragi lângă tine nu este ceva ce ți se cuvine și că trebuie să prețuiești și să mulțumești pentru norocul pe care îl ai. Dacă vă așteptați la o simplă poveste de dragoste, cartea asta nu e pentru voi. Deși e uneori tristă, te face să fi optimist.

Noah a pierdut totul – pe frații lui, pe părinții lui și casa în care stăteau.Echo nu o mai are pe mama ei, pe Aires, fratele ei și viața alături de tatăl ei nu îi aduce prea multă fericire.Amândoi triști cu ceea ce au. Amândoi răniți. Și când se întâlnesc ceva se schimbă. Dragostea vindecă rănile. Dragostea le dă curaj. Dar, vor știi oare să nu depășească limitele? Cine poate stabili care sunt limitele dacă atunci când sunt împreună fericirea nu are limite? Amândoi se schimbă până la final. Nu mai sunt personajele neajutorate care își plâng de milă, ci personaje ce acționează și încep să-și clădească un viitor.

Finalul a fost mai mult decât mi-aș fi dorit. M-am bucurat foarte tare să aflu că această carte face parte dintr-o trilogie. Povestea a avut un ritm atât de alert, iar personajele sunt pur și simplu încântătoare. Acțiunea cărții este originală și asta este un lucru foarte rar întâlnit la romance-uri.Cu siguranță că voi citi continuarea!

Ce mi-a mai plăcut este faptul că autoarea a ales cu grijă numele personajelor. De exemplu, numele de Echo, vine din mitologia greacă de la nimfa Echo care l-a ajutat pe Zeus să o înșele pe Hera. În timp ce Zeus o înșela, nimfa Echo a ținut-o de vorbă pe Hera. Aceasta din urmă o pedepsește pe nimfă și îi fură astfel vocea. Nimfa nu mai poate decât să repete ceea ce alte persoane spun. Dacă e să privești povestea din Destine la limită și Echo nu spune decât ceea ce tatăl ei vrea să audă. La fel ca și nimfa, fata încearcă să-și redescopere vocea, caracterul, curajul de a înfrunta viața de una singură. Pe de altă parte, fratele protagonistei este numit Aires,care se pronunță în limba engleza tot ca și Ares, zeul războiului. În povestea noastră, Aires se înrolează în armată deci participă la un război.

Ultimele pagini au un ritm foarte alert și multe lucruri se petrec în scurt timp. Mi s-a părut că a fost poate un pic prea repede acolo. Aș fi vrut și sentimentele lor în acele momente. În rest, nimic de comentat ...

Și bineînțeles că, după modelul pe care îl folosesc întodeauna pentru recenzii, voi încheia cu un scurt rezumat al cărții prin care voi încerca doar să vă fac curioși. Nu voi dezvălui evenimente importante care să vă strice surpriza.

Viata lui Echo Emerson s-a schimbat într-o noapte. Pe brațe i se întind cicatrici urâte pe care le maschează la școală. Într-o singură noapte s-a schimbat din fata populară pe care tot liceul o salută într-o ciudată fată retrasă care poartă doar haine cu mâneci lungi. Dar viața ne rezervă întotdeauna surprize. Și totul se schimbă când Echo merge la noua terapeută a școlii,doamna Collins. Nimic nu mai rămâne la fel când apare Noah, un băiat care a pierdut totul, asemenea ei. Încep să se întâlnească din ce în ce mai des și să se îndrăgostească. Dar Echo are nevoie de ajutor. Nu-și amintește nimic din noaptea în care totul s-a schimbat. Terapeuta, tatăl ei și mama ei vitregă știu totul dar nu vor să-i spună, considerând că trebuie să-și amintească singură. Ce ar putea fi atât de groaznic încât să nu aibă curajul să-l rostească? Și de ce Echo nu-și mai aduce nimic? Noah ar putea fi cheia ei către fericire și singura șansă să dezlege trecutul. Dar e oare pregătită? Și cu ce preț va veni aceea descoperire?

Punctaj carte: 4.5-5 stele/5 stele

Dacă mai aveți întrebări despre această carte lăsați-le într-un comentariu, aș fi bucuros să vă răspund. Dacă ați citi-o mi-ar plăcea să-mi lăsați un comentariu în care să-mi spuneți cum vi s-a părut.

P.S: Pentru cei care vreți să lăsați comentarii și nu aveți cont Google puteți comenta ca Nume/Adresă URL și lăsa adresa URL necompletată dacă nu aveți un blog sau site.

9 aug. 2013

Castigatorii concursului "Primul concurs al verii"

Asa cum v-am promis, astazi anunt castigatorii concursului.

Cei care nu ati castigat de aceasta data, nu fiti suparati, vor mai fi si alte concursuri in scurt timp!

Pana atunci nu uitati sa va inscrieti la un concurs care dureaza pana pe 20 august ...


Si acum, castigatorii:

"Predestinati "de Josephine Angelini merge la 
Paun Catalina Cezarina



"Piaza rea" de Camilla Lackberg merge la 
Dana Vasilas



si "Portretul lui Dorian Gray" de Oscar Wilde merge la 
Baban Alexandru Marian


Felicitari castigatorilor!!!

Castigatorii sunt rugati sa-mi trimita un mail la adresa
andrei_cumpanas@yahoo.com
care sa contina urmatoarele date:
nume si prenume+adresa completa+cod postal+numar de telefon

Mailul cu datele trebuie trimis in curs de 7 zile, in caz contrar voi fi obligat sa aleg un alt castigator!!!Ar trebui sa cititi rubrica CONTACT, in partea de sus a blogului.

In curand noi concursuri la fel de interesante si cu premii la fel de tentante ...

                            Un weekend frumos va doresc! =)

8 aug. 2013

Cover reveal: "Transferul", o poveste narata de Four, protagonistul trilogiei "Divergent" de Veronica Roth

                                                                                                               


Veronica Roth va publica 4 povesti scurte despre Four in urmatoarele cateva luni, si noi avem accesul la coperta primei povesti dintre ele: The Transfer(Transferul)!
Transferul este prima dintre cele 4 povesti scurte care vor fi lansate intre data de 3 septembrie 2013 si 11 februarie 2014. Povestile vor fi lansate ca ebookuri prima data, si abia apoi intr-un format paperback in care vor intra toate cele 5 povesti narate din perspectiva lui Four,printre care deja publicata Free Four.
Mai jos este coperta povestii Transferul:

Divergent - Four short story 'The Transfer' cover
Coperta povestii "Transferul" este in acelasi ton cu copertile celorlalte carti din trilogia Divergent, cu un simbol in jurul titlului. In cazul copertii pentru Transferul, vagoane de tren creeaza cercul. In patru locuri veti vedea vagoane ciocnindu-se.
Mai jos aveti o astfel de ciocnire de aproape:

Trains collide on 'Divergent' short story 'The Transfer' cover
Tot ca si in cazul copertilor trilogiei Divergent,in fundal se poate vedea orasul Chicago.Nu uitati de volumul 3 al trilogiei Divergent, care va aparea in SUA pe data de 22 octombrie.
Primele 2 volume din trilogia Divergent de Veronica Roth au aparut si in Romania la editura Leda!!!Puteti comanda unul dintre cele 2 volume cu un simplu click pe coperta cartii.    
O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI HOTĂRĂŞTE PRIETENII
O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI DEFINEŞTE IDEALURILE
O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI DETERMINĂ CREDINŢA – PENTRU TOTDEAUNA
O SINGURĂ ALEGERE 
TE POATE TRANSFORMA RADICAL
Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfîşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.
Trailer carte:

O ALEGERE DEVINE UN SACRIFICIU
UN SACRIFICIU DEVINE O PIERDERE
O PIERDERE DEVINE O POVARĂ
O POVARĂ DEVINE O BĂTĂLIE
O SINGURĂ ALEGERE TE POATE DISTRUGE
O tulburătoare poveste de iubire, plină de răsturnări de situaţie, cu decizii sfâşietoare şi dezvăluiri emoţionante ale naturii umane…
Într-un Chicago distopic, unde tinerii care au împlinit vârsta de şaisprezece ani sunt obligaţi să aleagă una dintre cele cinci facţiuni, căreia ar trebui să-i fie devotaţi pentru tot restul vieţii, Tris Prior continuă să-i salveze pe cei pe care îi iubeşte — şi pe ea însăşi —, în timp ce caută răspunsuri la întrebări sfâşietoare despre durere şi iertare, identitate şi loialitate, politică şi iubire.
Pentru Tris, ziua iniţierii ar fi trebuit să reprezinte o victorie şi să fie sărbătorită alături de cei din facţiunea aleasă; în schimb, ziua se sfârşeşte cu orori de nedescris. Războiul bate la uşă, în timp ce conflictele dintre facţiuni şi ideologii se extind cu repeziciune. Şi în vremuri de război, se formează tabere, se dezvăluie secrete, iar alegerile devin irevocabile şi dure. Transformată de propriile sale decizii, dar şi de durerea sufletească şi de sentimentul de vinovăţie, Tris trebuie să-şi accepte Divergenţa, chiar dacă nu ştie ce îi rezervă viitorul.
Trailer carte:


                                 Sursa postarii pana la informatiile "Primele 2 volume din trilogia ..."

5 aug. 2013

Concurs cu 3 carti ale editurii Epica

                 E vara... e soare...e mult timp de citit ,deci e vremea unui nou concurs, nu-i asa?

                                                                                                                                                                   Premiile:

Cop Destine la limita
cop Mare Tranquillitatis_coperta buna


Cum vor fi alesi castigatorii si informatii despre premii?

Vor fi 3 castigatori alesi prin tragere la sorti. Cartile sunt in format de librarie.

Ce trebuie sa faceti pentru a castiga?

Tot ce trebuie sa faci pentru a castiga este sa lasi un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spui urmatoarele 3 lucruri:
1)care este cartea ta preferata;
2)ce varsta ai;
3)cand ai descoperit acest blog;

Sfat in momentul in care lasi un comentariu si nu ai cont Google:
intra la rubrica:"Comentati ca" si selecteaza:"Nume/Adresa URL".Adresa URL o poti lasa necompletata daca nu ai site.

Comentariile anonime nu se iau in considerare(citeste paragraful de mai sus si procedeaza in acel mod sau comenteaza cu un cont Google)!!!

Perioada de desfasurare a acestui concurs este: 5 august - 20 august 2013
Castigatorul va fi afisat in cursul zilei de 21 august.

P.S:Nu este o cerinta obligatorie,dar v-as ruga sa dati like paginii de Facebook a blogului(mai multe detalii in coloana din dreapta)

Nu uitati de celalalt concurs care se incheie pe 8 august!!!
http://dragoshangelforabook.blogspot.ro/2013/07/primul-concurs-al-veriiun-fantasyun.html

CELE MAI BUNE INTENTII POT DA NASTERE CELOR MAI INTUNECATE OBSESII!



CELE MAI BUNE INTENŢII POT DA NAŞTERE CELOR MAI ÎNTUNECATE OBSESII!Cartea aici: http://www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=1970

V-am lasat mai jos un video in care autorul Kenneth Oppel vorbeste despre cum a inceput sa scrie aceasta carte.Eu am aceasta carte de ceva timp in biblioteca si de abia astept sa o citesc!!!


4 aug. 2013

PREMIERA NATIONALA: Recenzie "The Cuckoo's Calling" de Robert Galbraith(pseudonimul scriitoarei J.K.Rowling)

The Cuckoo's Calling

Cartea este disponibila in Romania la libraria Books-Express in format hardcover(aici) si paperback(aici)

                                          Synopsis:

"Dupa ce si-a pierdut piciorul calcand pe o mina de teren in Afganistan. Cormoran Strike de abia traieste ca detectiv particular. Strike are un singur client si creditorii il suna mereu. El de asemenea s-a despartit de iubita lui si doarme in birou.


Atunci John Bristow intra pe usa cu o poveste grozava:sora lui, legendarul super-model Lula Landry, cunoscuta de prietenii ca The Cuckoo(Cucul)a murit in urma cu cateva luni. Politia a spus ca a fost vorba despre un suicid, dar John a refuzat sa creada acest lucru. Cazul acesta il catapulteaza pe Strike intr-o lume a frumusetilor multimilionare, a iubitilor rockeri si a designerilor disperati si il introduce in varietatea de placeri, ademeniri si seductii cunoscute de om.

Poate crezi ca stii cum sunt detectivii, dar nu-l cunosti pe Strike. Poate crezi ca ii cunosti pe cei frumosi si bogati, dar nu i-ai mai vazut intr-o ancheta ca asta."

Un roman de debut politist,briliant."


                                              Recenzie:


“The Cuckoo’s Calling” a fost o lectură extraordinară, un roman polițist de excepție în care autoarea nu se concentreaza doar pe investigarea unui suicid ci și pe aspecte importante ale vieții. O carte care cu siguranță poate să egaleze, dacă nu chiar sa întreacă, romanele Agathei Christie.


Trebuie să recunosc că am achiziționat această carte pentru că sunt un mare fan al autoarei J.K.Rowling. Am citit toate cărțile ei de până acum și pot să spun cu siguranță că este unul dintre autorii mei favoriți. Ceea ce e de apreciat la ea este că îi place să încerce genuri noi.  Cred că e foarte dificil să te adaptezi de la cărți pentru copii ca cele din seria Harry Potter,  la un roman ca Moare Subită(vezi recenzia aici) în care efectuează „o radiografie tăioasă și plină de umor negru a societății contemporane împărțite pe clase”(Daily Express).   Ei bine, în „The Cuckoo’s Calling”, trece la un alt stil: romanele polițiste clasice, în genul cărților Agathei Christie.

Nu aș putea afirma că este un roman polițist în totalitate pentru că autoarea folosește toată povestea cu investigarea suicidului ca pe un pretext pentru a aborda teme care au o importanță mult mai mare. Ea ne arată că faima e trecătoare, că există persoane interesate care sunt în stare să facă orice ca să parvină, dar că mai există și oameni care țin la tine și încearcă să te ajute chiar dacă nu au niciun interes. Îți arată că decizia de a consuma droguri îți schimbă și-ți scurtează viața. Înveți că nu vei cunoaște niciodată oamenii, pentru că oamenii sunt asemenea unei case frumoase, au un aspect extraordinar pe exterior dar nu știi niciodată ce se petrece în interior. O altă întrebare interesantă pe care o pune este ce lăsăm în urma noastră după ce murim și ce vom deveni? Pe lângă aceste teme, ea mai trateaza problema suicidului și a șantajului. Așa că indiferent de ce ați fi crezut până acum nu este o lectură de plajă, este o carte profundă și intensă.

J.K.Rowling este cunoscută pentru talentul ei de a construi personaje memorabile și reale. Este capitolul la care a excelat întotdeauna și nu putem nega că în momentul în care citești una dintre cărțile ei, nu ai impresia că ai întâlnit acel personaj. Poate că îi reușește așa de bine creionarea personajelor pentru că sunt într-o continuă evoluție, pentru că problemele cu care aceștia se confruntă sunt reale și nu  neglijează nici chiar personajele episodice. Bineințeles că nici în „The Cuckoo’s Calling” acest talent nu suferă nicio modificare. Cormoran Strike este un personaj cu un trecut tumultos, cu un prezent nu tocmai roz și cu un viitor nesigur. Sincer să fiu ,la început nu m-am simțit atras foarte mult de Strike, dar pe parcusul cărții am înțeles de ce era atât de scorțos la început și am ajuns să îl îndrăgesc și să-i admir inteligența. În schimb, Robin, mi-a plăcut din primele clipe. E drăguță,inteligentă,cu un caracter puternic și a fost întotdeauna fascinată de poveștile cu detectivi particulari. Nu prea cred că ai cum să nu o placi.

Decorul în care se desfășoară acțiunea din „The Cuckoo’s Calling” este Londra. Rowling recreează atmosfera orașului atât de bine încât ai impresia că ai trecut pe lângă clădirile vechi, cu o arhitectură unică și încărcate de istorie. Te face să ai impresia că nu pășești într-un oraș în 2013, ci că ai călătorit înapoi în trecut. Un lucru pe care l-am mai observat și în celălalt roman al ei pentru adulți este că îi place foarte mult să așeze personajele în două lumi:cea a luxului și cea săracă în care te gândești în fiecare secundă la ziua de mâine. Și antiteza aceasta dintre cele două lumi dă un farmec aparte și acestui roman.

Spre deosebire de „Moarte Subita”,în acest roman nu se insistă aproape deloc pe condițiile pe care le au oamenii ce aparțin clasei de jos a societații.Nu este un roman atât de întunecat din punctul acesta de vedere.În aceasta carte, moartea este cel mai întunecat element.


Mi-a plăcut că a abordat un ritm alert. De la prima la ultima pagină nu o poți lăsa din mână. E un roman dinamic. Stilul de interogare al suspecțiilor este asemănător cu cel din romanele polițiste clasice. Investigația vieții și mai ales a morții Lulei constituie un mod de a crește apetitul de lectură al cititorului. E genul de carte pe care nu o poți lăsa din mână și la care de gândești și în timpul liber. Mie mi-a luat 3 zile să o citesc, dar aș fi terminat-o mult mai repede dacă nu aș mai fi avut și alte lucruri de făcut.

În orice caz regret mult că s-a terminat atât de repede și că va trebui să aștept un an pentru continuare. Dacă tot a venit vorba de continuare, am vrut să vă spun că toate misterele privind cazul Lulei vor fi elucidate în aceast volum. Autoarea a clarificat totul. Cel mai probabil că în volumul 2 Strike și Robin se vor confrunta cu un nou caz. Doamne, de abia aștept!

Când citești un roman polițist, e normal să-ți dorești să-ți dai seama singur cine e criminalul. Trebuie să recunosc că am avut un suspect/o suspectă dar nu am avut dreptate. Și mi-a plăcut atât de mult finalul. A fost incredibil. Genial construit! Pur și simplu am rămas fără cuvinte.

Și acum, ca și la celelalte recenzii scrise de mine, voi încheia cu un scurt rezumat în care nu vă voi da nicio informație foarte importantă care să vă strice surpriza asupra finalului, doar o să vă fac curioși.

Cormoran Strike este un fost soldat care a luptat în Afganistan. Are un sfert dintr-un picior amputat după ce a călcat pe o mină de teren în timpul unei misiuni acolo. Viața lui nu e deloc cum și-ar fi  dorit. Tocmai s-a despărțit de iubita lui, are datorii de plătit și munca de detectiv particular nu îi aduce prea multe satisfacții financiare. A cerut unei firme un ajutor temporar:să-i trimită o secretară pentru o săptămână. Și așa intră în peisaj Robin, o femeie mult mai tânără decât el, logodită. În ziua în care la birou sosește Robin, apare John Bristow. Și îi oferă lui Strike o sumă uriașă de bani ca să descopere ce i  s-a întâmplat cu adevarăt surorii lui, Lula, un fotomodel internațional care s-ar fi sinucis(conform poliției). Fratele ei nu crede că s-a sinucis. El vrea ca Cormoran să descopere cine a ucis-o.Asta e șansa lui Strike să-și plătească toate datoriile, dar oare e pregătit să-și riște viața ca să afle ce i s-a întâmplat cu adevărat Lulei?

Un roman polițist clasic, în stilul Agathei Christie, cu personaje bine-construite, cu un ritm alert, din care cu siguranță ai multe de învățat. Rowling devine din ce în ce mai bună cu fiecare carte pe care o scrie. Cu siguranță un must-read!

Rating carte:5/5 stelute

~ Multumesc librariei Books-Express pentru sansa de a citi aceasta carte! ~

Votati-va favorita!Cupa Cartilor Etapa 1 Runda 7



Altfel de Ingeri de Lili St. Crow
Numar volume: 5 (serie completa)
Volume aparute in Romania: 2
An aparitie: 2011
Editura: LEDA



Dru Anderson, o fată de 16 ani, este singura care poate vedea creaturile din Lumea Reală, o moştenire de familie transmisă numai pe linie feminină. A știut dintotdeauna de existența lor, ba chiar le-a și vânat împreună cu tatăl ei.

Ea păstreaza vie amintirea bunicii ei şi durerea pierderii acesteia, şi se luptă cu golul lăsat de mamă, stinsă şi ea din viață. Tatăl este singurul care i-a mai rămas, persoana cea mai de preț, unicul ajutor şi prietenul ei. Dar, ca şi cum soarta nu ar fi fost destul de crudă cu ea, îl pierde şi pe el în cel mai dur mod posibil. 

Orice sau oricine ar fi creatura care i-a omorat tatăl, acum este pe urmele ei, iar Dru începe să descopere lucruri noi despre ea și să realizeze că vederea nu este singura abilitate ieșită din comun pe care o are.

Rămasă singură pe lume, Dru găseşte un sprijin nesperat în colegul ei de şcoală, Graves. Relația dintre ei va deveni cu siguranță una dintre favoritele voastre. Deşi se cunosc în cele mai grele circumstanțe, prietenia ce se leagă între ei este puternică şi pare a triumfa asupra tuturor problemelor apărute. Oare? Cei doi luptă împreună pentru a supraviețui avalanşei de provocări mortale care se abate asupra lor.

Pentru cineva care a fost atras fără să vrea într-o lume despre care nici nu știa că există, Graves acceptă totul cu calm, dar este și șocat și foarte speriat în același timp. Este un personaj cu care orice adolescent se poate identifica.

Facem cunoştință şi cu Cristophe, un băiat misterios pe care nu ştim dacă e bine să ne bazăm. El este un djampir – jumătate om, jumătate vampir – un puternic contrast pentru muritorul Graves.

Veți forma şi aici tabere şi, din nou, suntem sigure că vă va fi greu să alegeți de partea cui să stați. Probleme de familie? Probleme de supraviețuire? Se pot suprapune acestea şi în ce măsură?

Povestea curge lin dar țineți-vă bine! Odată începută acțiunea veți sta cu sufletul la gură.

Stilul autoarei este unul vioi şi veți fi nemulțumiți doar de faptul că trebuie să aşteptați volumul următor.


Trebuie să votați seria Altfel de Îngeri de Lili St. Crow pentru că este plină de suspans, de acțiune şi de tot ce trebuie unui roman fantasy. Povestea este impresionantă, iar personajele sunt prezentate într-un mod cât se poate de realist.

***

Maximum Ride de James Patterson

Numar volume: 8 (serie completa)

Volume aparute in Romania: 2

An aparitie: 2012

Editura: LEDA


Şase copii cu superputeri și aripi cu care pot zbura, concepuți prin grefarea AND-ului de pasăre peste cel uman, scapă din laboratorul-închisoare în care au fost crescuți în speranța că vor reuși să-și trăiască viața ca niște copii normali. Însă fără un cămin, fără familii și cu Eliminatorii – niște creaturi blestemate – pe urmele lor, nu au prea multe șanse de reușită, fiind mereu pe fugă să-și salveze viaţa.

Povestea este spusă din punctul de vedere a lui Max, o adolescentă sarcastică, cu o fire puternică și hotărâtă. Ea este liderul acestui grup de copii-păsări. Niciunul dintre ei nu are mai mult de 14 ani, însă asta nu îi împiedică să-și caute părinții. 

Chiar dacă Max a avut o viață grea, fiind supusă la chinuri inimaginabile în cei zece ani petrecuți în laboratoarele Școlii, reușește cumva să-și păstreze curajul, tăria de carcater și mai ales simțul umorului. Singura ei alinare sunt cei cinci prieteni alături de care reușește să evadeze: Fang, Iggy, Gasman, Nudge și Angel. 

Când micuța Angel este răpită și dusă înapoi la Școală, Max, Fang și Nudge pleacă să o salveze și ajung să își reamintească cele mai cumplite momente de pe vremea experimentelor genetice. Deși călătoria lor îi poartă prin secetoasa Vale a Morții (California), cei trei se trezesc implicați curând într-o altă aventură și ajung să se lupte cu oamenii-lup în New York. 

Aici Max îl cunoaște pe Fang care la început poate părea arogant, dar se dovedește a fi de fapt timid și interiorizat. Nu după mult timp atracția dintre ei devine palpabilă, dar cartea nu pune accent pe latura romantică a personajelor (mai ales datorită vârstei acestora). În tot acest timp, Iggy, deși orb, și Gasman, de doar opt ani, rămân acasă, dar nu sunt scutiți de probleme fiind atacați de Eliminatori și văzându-se nevoiți să se descurce singuri.

Acțiunea începe mai greu, dar evenimentele nu sunt deloc previzibile, iar aventurile prin care trec cei șase copii devin din ce în ce mai periculoase și încărcate de suspans.

James Patterson dovedește încă o dată ce personaje extraordinare, cu caractere puternice, poate crea. De asemenea, el îmbină în Maximum Ride toate ingredientele unui roman de succes: aventura care ne ține cu sufletul la gură, relația strânsă dintre Max și prietenii ei care ajung să formeze o familie, tragedia prin care au trecut copiii în laborator și, nu în ultimul rând, promisiunea unui nou început și a unei vieți lipsite de pericole. 

Trebuie să votați Maximum Ride pentru că este un thriller fascinant, cu personaje care te cuceresc de la prima pagină, multă acţiune și suspans. Este o carte potrivită mai ales celor cu chef de aventură și cu un dezvoltat simț al umorului.

(Bibliophile Mystery)




Puteți vota până pe 4 august la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI


***START VOT***




*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România