13 nov. 2011

THE GIRL WITH THE DRAGON TATOO de Stieg Larsson


Sinopsis(in english):
Disgraced journalist Mikael Blomqvist is hired by Henrik Vanger to investigate the disappearance of Vanger’s great-niece Harriet. Henrik suspects that someone in his family, the powerful Vanger clan, murdered Harriet over forty years ago.

Starting his investigation, Mikael realizes that Harriet’s disappearance is not a single event, but rather linked to series of gruesome murders in the past. He now crosses paths with Lisbeth Salander, a young computer hacker, an asocial punk and most importantly, a young woman driven by her vindictiveness.
Together they form an unlikely couple as they dive deeper into the violent past of the secretive Vanger family.

Descrierea cartii(tradusa de mine):
Jurnalistul Mikael Blomqvist este angajat de Henrik Vanger pentru a investiga disparitia nepoatei sale-Harriet.Henrik suspecteaza ca cineva cineva din familia sa,puternicul clan Vanger,a omorat-o pe Harriet in urma cu 45 de ani.

Incepandu-si investigatia,Mikael realizeaza ca disparitia lui Harriet nu este singurul eveniment,ci ca ar mai exista o serie de crime sangeroase din trecut.El cauta indicii alaturi de Lisbeth Salander,o tanara hackerita,o femeiere antisociala punk si cel mai important,o tanara femeie condusa de razbunarea ei.
Impreuna ei vor forma un cuplu,cu cat intra mai mult in trecutul violent si plin de secrete al familiei Vanger.

Ce parere am despre aceasta carte:
Pare o carte promitatoare,un roman thriller exploziv,plin de secrete si crime intunecate.Poate ca in aceasta vacanta de iarna o voi achizitiona.Trebuie sa va spun ca in acest an-prin noiembrie-va aparea si un film bazat pe aceasta carte tumultoasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)