22 dec. 2011

Cei mai bine platiti autori din lume...

1.James Patterson
James Patterson
84 milioane de dolari

Cunoscutul autor a avut în ultimul an 20 de romane în topul celor mai bine vândute cărţi. Printre acestea s-au numărat thriller-uri pentru adolescenţi şi pentru publicul adult: Worst Case, Fang, Private, Cross Fire sau Angel.


2.Danielle Steel
Danielle Steel
35 milioane de dolari

Scriitoarea Danielle Steel deţine recordul pentru cea mai lungă perioadă în care s-a aflat pe lista celor mai vândute cărţi a New York Times.

3.Stephen King
Stephen King
28 milioane de dolari

Din păcate pentru scriitorul american, Universal Pictures tocmai ce a anulat planurile de a ecraniza romanul său de succes „Dark Tower”. Iniţial studiourile plănuiau turnarea a trei filme independente şi a unui serial de televiziune.

4.Janet Evanovich
Janet Evanovich
22 milioane de dolari

Câştigurile autoarei romanelor Plum Spooky, Sizzling Sixteen, Lean Mean Thirteen sau Fearless Fourteen au ajuns la aproximativ  10 milioane de dolari pe volum

5.Stephenie Meyer
Stephenie Meyer
21 milioane de dolari

Meyer este celebra autoare a seriei Amurg, romanele care au provocat o adevărată isterie în rândul tinerilor. Doar in Statele Unite „Eclipse”  - al treilea volum din saga Amurg - a avut încasări de 300 de milioane de dolari.

6.Rick Riodan
Rick Riordan
21 milioane de dolari

Autorul bestseller-urilor  „Heroes of Olympus” sau „Percy Jackson” face eforturi considerabile pentru a fi accesibil fanilor săi mai tineri.

7.Dean Koontz

19 milioane de dolari

Cărţile lui or fi terifiante, însă în realitate, Koontz este chiar o persoană foarte drăguţă. Dintre romanele sale putem numi Frankestein: The Dead Town, Darkness Under the Sun, Breathless.


8.John Grisham
John Grisham
18 milioane de dolari

La fel ca şi colegul său de breaslă James Patterson, Grisham scrie atât thrillere pentru publicul adult cât şi romane pentru adolescenţi.


9.Jeff Kinney
Jeff Kinney
17 milioane de dolari

Dacă aveţi copii (şi nu numai) înseamnă că sunteţi la curent cu întâmplările din „Diary of a Wimpy Kid” („Jurnalul unui puşti”).  Seria de romane a lui Kiney este la mare căutare printre cititori.

10.Nicholas Sparks
Nicholas Sparks
16 milioane de dolari

Menirea lui Sparks este de a face femeile să plângă. Chiar şi aşa, se pare că cititoarele autorului american nu se supără pe el.

Sursa:Forbes.rohttp://www.forbes.ro/

3 comentarii:

Nu este si J.K. Rowling? Poate daca ar scrie mai multe carti...

@michikit,mi-am pus si eu aceasta intrebare si am vazut ca au pus-o mai multe persoane,dar se pare ca nu este considerata a fi un autor platit pentru ca ea nici nu mai detine Harry Potter,a vandut drepturile dupa prima carte. Cum ti se pare postarea?

Foarte informativa.
Chestia este ca na, tot trebuia sa apara undeva ca tot autor este si presupun ca a primit bani dupa Harry Potter. Tot nu imi vine sa cred ca nu este in top

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)