13 feb. 2012

Maine sarbatorim dragostea!!!


Vreau sa va spun ca intotdeauna mi-a placut aceasta sarbatoare deoarece consider ca este minunat sa sarbatoresti acest sentiment unic,dragostea.Am organizat si un concurs cu ocazia acestei sarbatori.Daca nu te-ai inscris fa-o aici.
Vreau ca toti sa stiti despre ce este vorba in sarbatoarea de maine si de unde vine aceasta sarbatoare.Asa ca sa incepem

Legenda Sfântului Valentin
Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, in locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. In consecinta, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.
Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a sa căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind facute în locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de împărat.
Intr-un final, Claudiu l-a găsit si l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerand că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău."
Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viata sfantului Valentin si nu se știe dacă legenda are o baza istorica reala.

Si in final un citat doarte frumos din cartea lui Guillame Musso,Fata de Hartie,despre dragoste:
"Iubirea e ca mercurul in mana.Tine-o deschisa si iti va ramane in palma,strange-ti pumnul si-ti va curge printre degete"Dorothy Parker.
Un mesaj calduros catre voi din partea blogului Heaven4books:

Reacții:

1 comentarii:

Vă invităm să sprijiniți un proiect literar online aflat la început. Un forum cafenea literară, unde putem discuta probleme legate de literartură și creative writing. Adresa noastra este http://creativewriting.hitforum.ro/

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)