11 apr. 2012

Wishlist(1)


Roman magistral, detinator a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, tradus in peste douazeci si cinci de limbi si suficient de incitant pentru a fi ecranizat in anul 2009 de regizoarea Natalie Portman.
In Israelul de la jumatatea secolului XX, micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor, a nesfarsitelor discutii intelectuale, pasionat fiind de marile intamplari ale istoriei, de sensul lor si inconjurat de membrii familiei sale, carturari autentici, care ii insufla dorinta de cunoastere. Inzestrat cu o imaginatie debordanta, Amos transfigureaza intamplarile istoriei, al caror martor implicat este, intr-o saga incitanta, evenimentele pastrand dramatismul perceput de copilul a carui sensibilitate contrasteaza puternic cu neverosimilul celei mai tulburi perioade din istoria lumii.
Astfel, insasi descoperirea lumii, primele zvacniri ale inimii si experiente dureroase, cele dintai sentimente de solidaritate sau prietenie capata cu toate proportii catastrofice, prin prisma micului Amos, a carui natura hipersensibila si introspectiva il anunta de timpuriu pe marele scriitor care avea sa devina. Acesta descopera treptat farmecul unui Israel legendar, in care miticul si realitatea se impletesc dand nastere celor mai frumoase povesti.

Reacții:

2 comentarii:

Pare interesanta cartea. Sper sa faci rost de ea :)

P.S. Organizez un concurs pe blogul meu:http://inabookshelf.wordpress.com/2012/04/11/concurs-de-primavara/

Sper sa participi :)

@giddusadik si eu sper sa fac rost de ea cat mai curand pentru ca in ultima vreme au inceput sa-mi placa mai mult cartile non-fantasy.Am vazut concursul,felicitari pentru eforturile depuse!Cred ca voi participa.

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)