20 iul. 2012

POTTERTHON: 15 ani de legenda,15 ani plini de magie(2)



Am revenit!Au trecut aproximativ 2 ore de la ultima postare.Cum va simtiti?Epuizati?!Nici chiar asa nu?Bine,deci putem continua.Inainte de a va mai pune o intrebare pentru ca nu se stie cand va aparea cartonasul norocos,vreau sa invit sa urmariti un film,care are mare legatura cu Harry Potter:"Magic Beyond Words-The J.K.Rowling Story",aparut in 18.08.2011 in SUA.(Din pacate la noi nu a ajuns!!!)
 Dupa cum probabil v-ati dat seama,este povestea vietii lui J.K.Rowling,merita vazut,chiar merita.Si acum,date despre acest film:
Poster Magic Beyond Words: The JK Rowling Story
Filmul este inspirat de femeia care a devenit una dintre cele mai influente scriitoare din toate timpurile. Povestea începe din vremurile în care era o fată simplă cu foarte multă imaginaţie şi continuă cu adolescenţa acestei tinere ciudate, până la maturitate şi momentul crucial al vieţii ei, pierderea mamei. Urmează momentul în care se naşte fenomenul Harry Potter. Apoi, perioada mariajului ei tumultuos, clipa în care a devenit mamă, divorţul şi întunecatele zile în care trăia din ajutor social. Toate astea se întâmplau înainte ca J.K. Rowling să se bucure de uluitorul succes internaţional şi să-şi găsească locul în literatură şi istoria culturii.        

Trailerul filmului(pe care cu siguranta il puteti urmari pe net):
                                                   
Si acum,partea mea favorita:intrebari.Ce sa va intreb,oare ce?
Gata,stiu!!!"Ce credeti ca a inspirat-o pe J.K.Rowling sa scrie seria Harry Potter si credeti ca succesul urias al cartilor i-a schimbat viata?"
E o singura intrebare!!!Va rog totusi sa va ganditi putin inainte de raspunde pentru ca prima parte a intrebarii necesita un pic de imaginatie.S nu cumva sa ma supar si sa va anulez comentariile daca raspunsurile sunt seci.Deci,ganditi!Glumesc.
Regulile raman aceleasi:10 puncte pentru primul raspuns,urmatorul primeste 5puncte,al treilea 2 puncte si restul cate un punct.
Atentie!!!Mai trebuie sa reveniti pe blog,de aceasta data va trebui sa faceti putin pe detectivi pentru ca am ingrosat cifrele care formeaza numarul de minute.Bineinteles,ordinea numerelor in postare conteaza!!!

6 comentarii:

Si eu am vazut pe dvd-ul filmului 6 un documentar despre cum a creat J. tot acest fenomem.Si din cate am citit ea a fost chiar si profesoara de engleza deci probabil si acest lucru este un factor care a dat viata acestui fenomen.Stiam ca pe 31 iul cand a luat un tren spre Manchester i-a venit si idea si a inceput in tren sa scrie despre un baietel vrajitor si pentru ca pe 31 iulie i-a venit idea si data a ramas ca ziua de nastere a personajului.In documentar de asemena ii povestea copilaria si ea o secventa in care spunea ca ea si cu sora ei au lucrat chiar si la o biserica unde era o carte de oaspeti unde oamenii isi treceau numele si ca de acolo a luat catwva nume pt personajele nagative:)).Inspiratia trebuie sa-i fi venit de undeva dar se zice ca in copilarie prin toate locurile unde a calatorit a avut niste prieteni dintr-o familie pe care ii chema Potter!
Normal ca succesul i-a schimbat viata!A intrat in Top Forbes 400 miliardari ai lumii si este considerata una din cele mai bogate femei ale Marri Britanii,a aparut la show-ul lui Oprah! si in fiecare zi sute de oameni ii trimit scrisori ca sa doneze bani fundtiilor caritabile si insasi ea a fondat una "Lumos" (cool nume nu-i asa?)

E foarte buna intrebarea. Din punctul meu de vedere, cred cu siguranta ca viata autoarei a fost schimbata. Cred ca anii in care a scris aceasta faimoasa serie, au schimbat-o si pe ea. Iar faima care i-a fost adusa a contribuit si ea la schimbarea vietii autoarei. Consider ca ceea ce a inspirat-o pe J.K.Rowling a fost imaginatia bogata pe care o avea. Pentru ca trebuie sa ai o imaginatie foarte avansata ca sa scrii o serie ca aceasta. Toate vrajile, descrierea personajelor, absolut tot necesita o detaliere si o amanuntire exacta. Cred ca inspiratie a fost deasemenea faptul ca vedea cat de important este pentru un copil sa traiasca intr-o lume a fantasticului. Astfel ca a inceput sa scrie seria care avea sa bucure milioane de copii.

Nu știu ce a inspirat-o. Probabil se gândea cum ar fi o viață neobișnuită, plină de magie, și uite așa, pe parcurs, s-a creeat lumea lui HP. Cu siguranță succesul HP i-a schimbat viața, cel puțin material vorbind.

Apropo(off topic) dupa ce am citit l-am downloadat si m-am uitat la el si pot spune ca m-a miscat profund.Nu numai ca filmul a fost genial facut dar si povestea din care eu una stiam doar parti,stiam ca a fost profesoara de engleza (Dar nu stiam ca in portugalia) stiam ca a divortat de primul sot(dar nu ca era un alcoolic) si stiam ca i-a murit mama dar tot m-a marcat felul cum au aratat.Desi filml este incredibil de bine facut si arata inceputul unei ere!

Mă bucur tare mult ca ți-a placut.Un alt film despre viața unui autor este "The Last Station",care relatează povestea lui Lev Tolstoi...Sper sa-ți placa!!!

Cred ca pe langa imaginatia bogata a fost vorba si de o minte organizata.Pentru ca ,asa cum a zis si Cristina,atatea detalii,reguli si vraji necesita si imaginatie,dar si inteligenta.Si J.K.Rowling are din amandoua exact cat a fost nevoie ca sa scoata cea mai reusita serie!

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)