10 sept. 2012

În perioada 20-23 septembrie, Nemira vă aşteaptă la SibiuBookFest, în Piaţa Mare.

În perioada 20-23 septembrie, Nemira vă aşteaptă la SibiuBookFest, în Piaţa Mare.
SibiuBOOKFest2012_targ de carte
SibiuBookFest, ediţia a IV-a, se desfăşoară în perioada 20-23 septembrie, în Piaţa Mare, pe o suprafata de 17.000 mp. În acest an, SibiuBookFest pune laolaltă multe domenii: carte, muzică, fotografie, new media, educaţional. Nu vor lipsi de la acest eveniment, dedicat cărţilor, spaţiile de lectură, întâlnirile cu editorii şi scriitorii, expoziţiile, scenele şi proiecţiile cinematografice.
Târgul şi expoziţia SibiuBookFest vor reuni 60 de expozanţi şi un public estimat de 15.000 de vizitatori, care se vor putea întâlni cu editurile, casele de discuri şi producţie, cu scriitoriişi cu alţi pasionaţi de carte şi lectură.
SibiuBookfest reprezintă pentru Editura Nemira un bun prilej de a promova o dată în plus lectura şi produsele editoriale de calitate.
La standul Nemira, din Piaţa Mare a Sibiului, se vor găsi peste 600 de titluri şi zeci de cărţi noi. Ca semn de preţuire a interesului celor prezenţi pentru carte, Editura Nemira va oferi o reducere generală de 25% pentru orice carte cumpărată,alături de alte oferte speciale: oferte 2+1 cadou (la două cărţi cumpărate, a treia este oferită cadou) şi o gamă largă de cărţi la 5 şi 10 lei.
Dintre noutăţile pe care Editura Nemira le aduce anul acesta la Sibiu vă prezentăm doar o parte, invitându-vă să descoperiţi restul surprizelor editoriale pe cont propriu, la standul editurii.
0Furnica electrică (hardcover), de Philip K. Dick - o experienţă unică, inconfundabilă. În Furnica electrică, Philip K. Dick stăpâneşte atât de bine cuvintele, încât nici nu-ţi dai seama când ai fost purtat într-o altă realitate, una care îţi provoacă fiori. Ubik, Timpul dezarticulat, Furnica electrică,toate sunt cărţile unui scriitor de geniu care a făcut previziuni, a imaginat societăţi ale viitorului şi realităţi alternative.
0Sfârşitul copilăriei, de Arthur C. Clarke, în colecţia Nautilus SF.
Arthur C. Clarke, mastrul desăvârşit al SF-ului mondial, autorul Odiseei spaţiale -2001, a revenit la Nemira cu o poveste înfiorător de credibilă şi de profetică: Sfârşitul copilăriei. Această carte ne ivită la un exerciţiu de imaginaţie cu totul ieşit din comun. Sfârşitul copilăriei este în mod cert unul dintre cele mai bune şi mai îndrăzneţe romane SF din toate timpurile, ne arată încotro poate evolua omenirea.
kingStephen King, celebrul scriitor american care a doborât toate recordurile de vânzare şi de popularitate, a reapărut vara aceasta la Nemira cu un nou roman: JFK 11.22.63. Un roman fascinant, inspirat din realitatea istorică şi politică a secolului al XX-lea, despre un călător în timp care încearcă să oprească asasinarea din 22.11.1963 a preşedintelui american John F.Kennedy. Devenit bestseller la scurt timp după publicare, romanul lui Stephen King îi mulţumeşte atât pe cititorii de fantasy, cât şi pe cei pasionaţi de istorie. O ficţiune istorică împletită cu evenimente şi personaje reale din perioada 1958-1963.
0Prinţesa şi profetul, de Shafique Keshavjee, încolecţia Babel. Într-o lume globalizată, împarţită între învingatori şi învinşi, analizată fără încetare, Shafique Keshavjee a scris un roman incisiv despre globalizare. Prin cartea Prinţesa şi profetul, Keshavjee pune faţă în faţă bogăţia cu sărăcia, violenţa cu blândeţea şi imoralitatea cu bunătatea. Scriitorul care a publicat Regele, înteleptul şi bufonul ne dezăluie în Prinţesa şi profetul o poveste tristă, al cărei deznodamânt depinde însa de fiecare dintre noi.
0Nu pierdeţi al doilea volum, Doamna din lac, din antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, părintele literaturii polițiste, care va apărea anul acesta în patru volume la Nemira. Antologia îl readuce în scenă pe celebrul detectiv Philip Marlowe cu noi aventuri. În ianuarie 1935, povestirea Ucigaşul din ploaie îl prezintă pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului al XX-lea, cu diplomă de universitateşi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul său devine maestrul absolut al romanului poliţist. Până în prezent, în seria de autor„Raymond Chandler” de la Nemira au apărut romanele Play-back; Adio, iubito; Sora cea mică; Fereastra de sus; Somnul de veci, Voi aştepta care s-au bucurat de un enorm succes și în rândul cititorilor români. Romanul Crimă de mântuială este în curs de pregătire în cadrul aceleiași serii.
droodDrood, de Dan Simmons. La 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, Nemira aduce povestea ultimilor ani din viaţa cunoscutului scriitor. Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood. Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului al XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului.
kenizeÎn numele prinţesei moarte, cartea lui Kenizé Mourad, farmecăcititorul de la primele pagini. Ar putea fi un basm cu grădini fermecate, dar este o poveste adevărată, trăită de o prințesă, Selma, născută într-un palat din Istanbul feeric, un oraș ce nu va mai fi niciodată la fel, un spațiu al desfătărilor și al parfumurilor orientale. Kenizé Mourad, prinţesa-reporter de război, specializată în relațiile cu Orientul Mijlociu, se întoarce într-o viață faţă de care se simţea străină, încercând să-i descâlcească ițele într-un roman cât se poate de captivant.
bowerBorgia. Păcatele familiei, de Sarah Bower, apărută în colecţia Damen Tango, dezvăluie istoria ascunsă a familiei Borgia. Povestea unui personaj captiv în tainele unei lumi pe cât de strălucitoare, pe atât de promiscuă şi coruptă.
„Sarah Bowler realizează o cronică închipuită, plină de culoare, a vieții din Italia renascentistă. Autoarea îmbină cu măiestrie fapte consemnate de istoria oficială a familiei Borgia cu zvonuri și ipoteze lansate de apropiații acesteia, informații pe care nu le găsim în cărțile de istorie.” Luxury Reading
0Dune, de Frank Herbert, cea mai cunoscută serie SF din lume, a reapărut la Nemira într-o ediţie de excepţie. Vândută în milioane de exemplare în lumea întreagă, seria Duneeste un triumf al imaginaţiei, este cel mai important SF din toate timpurile. Dunede Frank Herbert – o lectură obligatorie pentru cititorii de toate vârstele.
0Relicvele altarului, de Phil Rickman, în colecţia Suspans - un roman poliţist de excepţie. Un scriitor de-a dreptul original, aflat în strânsă legătură cu lumea de azi. Relicvele altarului este un roman de primă mână. O crimă alambicată și demoni care se dezlănțuie noaptea.
0George R.R. Martin, Gardner Dozois, Daniel Abraham – Fuga vânătorului. Trei scriitori, treizeci de ani, o carte. Fuga vânătorului – rodul unui joc care a durat trei decenii. George R.R. Martin, Gardner Dozois și Daniel Abraham au inventat o poveste subtilă, pornind de la un personaj enigmatic. Fuga vânătorului – roman al iniţierii în misterele lumilor posibile, carte a explorărilor și a descoperirilor.
0Cu Iubiri nomade, de Isabelle Eberhardt, apărută în colecţia Damen Tango, călătoriţi în timp, la începutul secolului trecut şi descoperiţi cultura arabă din ținuturile nord-africane. CarteaIubiri nomade, incursiune în sufletul omenesc, scrisă de Isabelle Eberhardt, cucereşte de la primele pagini. Iubiri nomade: călătorie într-o lume exotică, în care nici dragostea, nici sufletul, nici trupul nu se lasă descoperite uşor.
0Vânturile de la Marble Arch, de Connie Willis, în colecţia Nautilus SF, pentru toti cei care se dau în vânt după Science-Fiction de calitate. Conne Willis, câştigătoare a nenumărate premii Hugo şi Nebula, în Vânturile de la Marle Arch, ne propune o literatură de forţă. Connie Willis: una dintre cele mai puternice voci din literatura de azi.
SibiuBOOKFest2012
Vă mulţumim!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)