29 iul. 2011

Lista cu cartile pe care mi le doresc de la editura Tritonic.

V-am vorbit de o oferta a editurii in postul anterior si am promis ca o sa va prezint cartile pe care le voi achizitiona.

Click pe banner pentru a profita de oferta!!!



 Si acum lista:


1.Seria Razboiul reginelor de Oana Stoica Mujea
Volumul 1
Click aici pentru a comanda!!!
Descrierea cartii
Satul Ziar - fusese caminul Yassunei pana in momentul in care satenii vor sa o prinda si sa o ucida. Tanara realizeaza ca toata viata a fost diferita, iar secretele originilor ei incep sa iasa la iveala. Dupa ce afla ca este o elfa, porneste in cautarea familiei sale. Romanul devine o calatorie initiatica in care Yassuna va primi ajutor din partea conducatorilor diferitelor tinuturi de care ea nu auzise pana in acel moment: pitici, zane, elpizi, sperieni si alte personaje fantastice. Scriitura este una ce debordeaza de imaginatia specifica literaturii fantasy, autoarea construind de la zero o alta lume, cu personaje complexe si diverse, cu problemele si bucuriile ei, cu obiceiurile ei, cu pendulari intre normalul si ciudateniile acesteia. Asa se face ca atunci cand ridici ochii din paginile romanului, trebuie sa te reobisnuiesti cu normalitatea si lumea in care traiai inainte de a deschide filele acestei carti.
Pret pe lista- 30 de lei redus la 24 de lei

Volumul 2
Click pe coperta pentru a comanda!!!
Descrierea cartii:
Daca primul volum al romanului Razboiul reginelor v-a familiarizat cu scriitura Oanei Stoica-Mujea, cel de-al doilea volum din aceasta serie continua aventura elfei Yassuna alaturi de noii si multii sai prieteni. Naratiunea este mult mai incarcata de dinamism, rasturnarile de situatii dand nastere unei povesti captivante desfasurata intr-o lume fantastica, produs al unei imaginatii incarcate de visare. Personajele sunt realizate cu multa maiestrie, autoarea oferindu-le intelepciunea antica a fiintelor mitice. In povestea Oanei Stoica-Mujea, personajele de poveste se transforma, capata puteri si curaj nebanuit. Zanele inofensive din basme iau parte la un razboi impotriva raului care ar putea pune oricand pune stapanire pe o lume ce intruchipeaza parca un alt taram, acolo unde piticii, vrajitoarele, zanele si alte minunatii din istoriile copilariei vor sa-si traiasca viata in armonie si liniste.
Pret- 30 de lei redus la 24 de lei

Volumul 3
Click pe coperta pentru a comanda!!!
Descrierea cartii:
A doua carte din seria Dinastiile, de Oana Stoica-Mujea, are ca personaj principal, dupa cum indica si titlul, pe regina elfa Yassuna. Aceasta isi continua aventura si lupta cu fortele malefice, dar mai ales duce un proces de adancire in propria fiinta, identificandu-se intr-o forma alegorica cu Moartea. Yassuna isi infrunta propriile temeri, se confrunta cu propriile stihii, pentru a putea renaste si a deveni regina peste toti elfii.
Trecerea prin moarte pare o conditie, ca un bildungsroman, ca sa ocupe locul de drept in fata supusilor dar si a celorlalte neamuri. Ireversibilitatea timpului este o alta tema atinsa de scriitoare, jucandu-se cu notiunile de trecut, prezent, planuri suprapuse.
Dincolo de razboiul personal al reginei elfe, autoarea aduce in acest volum personaje noi, mai puternice sau mai slabe, noi oranduieli si ramane acelasi final deschis care il face pe cititor sa astepte cu nerabdare urmatorul volum
Pret- 35de lei  redus la 28 de lei

Volumul 4
Click pe coperta pentru a comanda!!!
Descrierea cartii:
Fraa isi ridica privirea. Trupuri pavau cararea ei. Lesuri cazute in lupta. Mirosul mortii o ineca. Sangele curs pictase iarba, iar dincolo, spre Mnemess, nici pic de praf nu se mai ridica in zare, doar moartea. Tipa, dar nimeni nu avea sa o auda. Privi in jur, nimeni nu mai era in viata. O ultima arkuda privi spre ea inainte sa-si dea duhul. Nimeni, nimeni nu scapase. Doar ea. Ea, ca o adevarata regina, stiuse sa ramana in viata pana la capat. Se sfarsise. Jocul demonic se incheiase. Razboiul apusese in acelasi timp cu cercul solar. Acum si el, soarele, isi revarsa razele rosii peste trupurile inmarmurite. Zeii ii raspundeau cu un astru insangerat. Si atunci, totul i se paru cu atat mai macabru. Mai trist. Mai plin de nimic. Nici un suflu. Doar moarte.
Fraa isi pleca fruntea. Isi atinse talismanul. Poate ca zeii o incercau. Poate ca o doreau in viata cu un motiv anume. Privi din nou in jurul ei: pitici, arkuzi si vesnicii dusmani, cu totii rugandu-se la picioarele ei in somnul mortii. Shar’hanii isi incercasera norocul, inca o data. Doar ea fusese acolo sa le raspunda, doar ea si rasa piticeasca. Acum toti erau morti. Poporul ei nu mai era. Tot ceea ce mai ramasese din el, nu ii mai era de nici un ajutor. Si acum, in ce parte avea sa o apuce? La ce usi avea sa bata si cine avea sa ii mai raspunda? Ar fi vrut sa planga sau, cel putin, sa isi lase picioarele sa se odihneasca. Dar nu avea sa zaboveasca, dorinta mortii ar fi cuprins-o. Si nu asta era sfarsitul. Nu inca, nu acum.
Pret- 35 de lei redus la 28 de lei


 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)