3 oct. 2011

Recenzie Morti pana la apus de Charlaine Harris


O puteti cumpara impreuna cu revista Bravo la pretul special de 10,99 lei.Oferta realizata cu ajutorul editurii Leda!

DETALII TEHNICE:

Format: 10 x 18 cm
Autor: Charlaine Harris  
Traducere: Sorin Voinea
ISBN: 973-102-043-3
Editura: Editura Leda
Aparitie: 2007
Numar pagini: 468
Preț: 29.99 RON
Stoc epuizat


DESCRIERE:
"In acelasi timp amuzanta si introspectiva, Morti pana la apus aduce in prim-plan complicatiile foarte omenesti pe care le genereaza viata langa un vampir..."  Jean Marie Ward

Morti pana la apus este prima carte din seria Vampirii Sudului, care a cunoscut deja succesul pe numeroase meridiane ale globului. Ea ne ofera un amalgam indraznet de genuri (politist, science-fiction, dragoste), o imbinare de talent si imaginatie, umor si suspans, mister si erotism.

Tanara telepata Sookie Stackhouse, eroina romanului si a intregii serii, locuieste in Bon Temps, un orasel aparent pasnic din Louisiana. Si tot aici, vampirul Bill face eforturi pentru a se integra in societatea oamenilor si a fi acceptat de localnici. Din momentul in care Bill se indragosteste de Sookie, actiunea incepe sa se deruleze alert si nimic nu poate sta in calea celor doi.

Charlaine Harris ne surprinde printr-o abordare cu totul originala a lumii fascinante a creaturilor noptii, precum si a relatiei acestora cu oamenii, care reusesc, mai mult sau mai putin, sa ii accepte sa traiasca alaturi. Succesul cartii se datoreaza atat stilului cuceritor al autoarei, cat si valorii autentice pe care aceasta stie sa o imprime scrisului sau.

"Un autor de un rar talent." Publishers Weekly

RECENZIE:

 Am citit aceasta carte in vara anului trecut,imediat dupa ce Leda a publicat primul volum din Academia Vampirilor.Acela a fost momentul in care s-a format pasiunea mea pentru cartile fantasy.Citisem Amurg,dar nu ma convinsese prea mult.In schimb,Vampirii Sudului a facut-o.
 Actiunea este foarte dinamica si dupa ce am terminat primul capitol eram ca pe ace.Nu ma mai puteam opri din citit.Charlaine Harris e una dintre putinele autoare de fantasy care scrie cu pasiune si acest lucru chiar se vede.Despre idei nu am ce zice.Cartea continua sa te surprinda si finalul te lasa fara grai.
 Harris reuseste de asemenea sa combine perfect cele trei stiluri des intalnite in ziua de azi:dragoste,paranormal si politist.Multa lume o compara pe Harris cu Anna Rice,eu insa nu ma pot pronunta in acest caz pentru ca nu am citit decat" Interviu cu un vampir".
 Poate ca un rol important in carte il are si naratiunea la persoana intai, povestea fiind o narare subiectiva din perspectiva lui Sookie Stackhouse,o telepata destul de ciudata.
 O recomand tuturor celor care doresc sa patrunda intr-o poveste fabuloasa,plina de actiune,groaza,dragoste si bineinteles...umor.
 Avertisment:"Da dependenta!"

DESPRE AUTOARE:

Charlaine Harris
CHARLAINE HARRIS (n. 1951) s-a nascut in delta fluviului Mississippi, iar in prezent traieste in sudul statului Arkansas alaturi de sotul sau, cei trei copii, trei caini si o rata. Scrie mysteries de peste douazeci  si cinci de ani. A inceput din copilarie cu poezii despre stafii, a scris piese de teatru in timpul colegiului, pentru ca acum sa figureze pe lista New York Times a celor mai bine vanduti autori. Dupa ce a publicat cateva volume autonome, a continuat cu serii de trei pana la opt volume fiecare: Aurora Teagarden Series (cu cele 8 volume ale sale, scrise intre 1990?2003), Lily Bard (Shakespeare) Series (5 volume, 1997-2005), Sookie Stackhouse (Southern Vampire) Series (7 volume, 2001-2007), serie care va fi ecranizata de HBO in toamna lui 2007 sub titlul True Blood, si Harper Connelly Series (3 volume, 2005-2007). Membra a mai multor organizatii ale scriitorilor de mysteries (Mystery Writers of America, American Crime Writers League, Sisters in Crime), Harris e mama a trei copii si traieste impreuna cu familia, cei trei caini si o rata, in Arkansas.

TRAILERUL SEZONULUI UNU DIN TRUE BLOOD:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)