16 aug. 2011

Recenzie Eu sunt Numarul Patru de Pittacus Lore


In primul si in primul rand as vrea sa multumesc editurii Nemira pentru toate cartile minunate pe care mi le ofera!
O lectura inrobitoare!
Povestea din "Eu sunt numarul patru"e perfect.O poveste care va incainta toate tipurile de cititori.O combinatie exploziva intre dragoste,actiune si drama.
Pot spune ca pe langa seria"Jocurile Foamei"care este seria mea favorita de la editura Nemira,se poate adauga si seria aceasta,Mostenirile Lorien.
Cartea este usor de citit,captivanta inca de la primele pagini si trebuie mentionat ca nu exista descrieri foarte lungi care sa te faca sa lasi cartea din mana.Este narata la persoana intai,din perspectiva lui John Smith,personajul principal al romanului.El e unul dintre cei 9 garzi,de pe planeta Lorien,care au supravituit macelului produs de mogadorienilor asupra planetei lor.Au fost salvati si acum locuiesc alaturi de indrumatorii lor,cepânii.
Ei nu pot ave familie.Se au doar pe ei insisi si pe cepânii lor(un fel de bodyguarzi extraterestrii)care ii indruma in calatoria lor de a-si descoperi Mostenirile(niste puteri extraordinare primite de la planeta lor natala,Lorien).
Dar aceste puteri nu ii fac invincibili,pot fi ucisi cu multa usurinta de armele speciale ale mogaodienilor,care ii vaneaza continu.
John Smith si cepanul lui,Henri,se muta intr-un orasel mic din Ohio,dupa ce numarul trei a fost ucis.Asta inseamna ca John e urmatorul.Cu timpul,intre el si o fata frumoasa,inteligenta si intelegatoare pe nume Sarah,se infiripa o relatie frumoasa de iubire.
Vor putea John si Sarah sa-si cultive iubirea sau dragostea lor nu va conta in lupta periculoasa cu mogadorienii?
De ce au venit de fapt mogadorienii pe Pamant si ce pun la cale?
E oare John in pericol?
Raspunsul il puteti afla doar citind cartea.

Poate aveati deja niste banuieli, dar acum puteti fi siguri: extraterestrii sunt printre noi!!! Si nu ne vor cu totii binele! De fapt, cei bine intentionati, loricii, sunt extrem de putinii refugiati de pe Lorien, o planeta mai mica decat Terra, invadata si pustiita, jefuita de toate resursele vitale. Invadatorii au venit de pe Mogadore, secondati de animalele monstruoase din lumea lor natala, secatuita deja de ei insisi, ca rezultat al propriei nesabuinte.

Refugiatii de pe Lorien sunt noua - noua copii insotiti de cate un protector. Noua detinatori ai Mostenirilor Lorien, o serie de puteri exceptionale care incep sa se manifeste abia in adolescenta si care trebuie sa-i ajute sa-si recucereasca si sa-si repopulezeze planeta. Cei noua s-au imprastiat pe Pamant si s-au ascuns, fiindca, atata vreme cat nu sunt impreuna, o vraja nu ingaduie sa fie ucisi decat intr-o anumita ordine.

Dar si megadorienii se plimba printre noi, in numar mare, nu numai ca sa-i vaneze pe lorici, ci si fiindca si-au ales planeta noastra dreptinta a expansiunii! Intre noi si ei nu stau decat cei noua copiii! Si tenacitatea cu care ii cauta pe acestia din urma a dat rezultate: deja au ucis trei!.
Numarul Patru are cincisprezece ani. Stie ca el e urmatorul, stie ca, odata descoperit, nu va fi crutat. Dar nu isi pierde speranta, fiindca armele sale, Mostenirile Lorien, incep sa-si faca simtita prezenta - in paralel cu fiorii primei iubiri.

Numarul Patru se muta dintr-un orasel intr-altul, schimbandu-si de fiecare data numele. S-a saturat sa tot fuga, s-a saturat sa tot minta, s-a saturat de singuratate. Vrea sa se stabileasca intr-un loc, vrea sa-si faca prieteni, vrea sa ramana langa fata de care s-a indragostit. Dar stie ca are o datorie fata de poporul lui, vede sfarsitul cumplit al lumii sale in viziunile care sosesc odata cu prima lui Mostenire, trezindu-i dorinta de razbunare.

Ce va reusi si ce nu va reusi sa faca? Si, mai ales, va reusi sa supravietuiasca? Raspunsul se afla in paginile cartii, care pare sa aiba si ea o super-putere: nu-i permite cititorului s-o lase din mana!


Autor: Pittacus Lore
Titlu original: I am number four
Traducere de: Ana-Veronica Mircea
Numar pagini: 576
Numar volume: 1
Format: 150 x 225 mm
Aparitie: Feb 2011
O carte extraordinara pe care nu regreti ca ai cumparat-o de aici!

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)