22 aug. 2011

Recenzie Jocurile Foamei volumul 2-Sfidarea de Suzanne Collins


In primul si in primul rand as vrea sa multumesc editurii Nemira pentru cartile minunate pe care mi le ofera.
Dupa ce am terminat de citit primul volum din Jocurile Foamei,de abia am asteptat continuarea.Collins reuseste in acest volum ca si in primul,performanta de a te aduce in universul cartii,in mijlocul natiunii Panem.
Actiunea curge lin si nu-si pierde niciodata farmecul.Am stat efectiv cu aceasta carte de 500 de pagini in mana permanent.Prima oara m-am gandit ca voi citi 100 de pagini,apoi am zis sa mai citesc si tot asa am ajuns sa-mi petrec  doua zile pentru a citi aceasta carte.Dar nu-mi pare rau.
Lucrurile se complica treptat in cel de al doilea volum.Este putin mai multa intriga decat in primul si lipseste suspansul de 200 de pagini in care sunt descrise jocurile foamei.Volumul al doilea il intrece cu mult pe primul.
Primul volum a fost mai mult o introducere in atmosfera,accentul cazand mai mult pe actiune si mai putin pe caracterele personajelor.Ei bine,in acest volum situatia se schimba,ajungem sa privim,mai mult in interiorul personajelor.
Veti putea vedea in final triunghiul amoros al povestii format de:Katniss,Peeta si Gale.
Cred ca ar fi cazul sa va spun si despre ce este vorba si as incepe cam asa:Katniss e constienta ca viata ei nu va mai fi la fel dupa ce a trecut prin marcanta experienta numita "Jocurile Foamei".Incepe sa se reacomodeze cu viata din Districtul 12 care ii este mult mai usoara.
 De asemenea simte ca prietenia dintre ea si Gale e pe butuci pentru ca brusc Gale e gelos si .... o saruta ?!
 Da .Asta chiar e ciudat .Lucrurile insa se complica cand Katniss primeste o vizita ciudata de la  Capitoliu .O vizita din partea presedintelui Snow. Ce vrea?Vrea ca Katniss sa impiedice o revolta in Panem printr-un mod cat se poate de simplu:sa-si continuie relatia cu Peeta.Va fi oare Katniss dispusa sa-i franga si a doua oara inima lui Peeta?
Vedeti,ei bine,aici e misterul povestii.Nu e o optiune,e un ordin.Si daca Katniss nu-l respecta familia si prietenii ei vor fi ucisi.
Ce va alege Katniss?Il va sacrifica pe Peeta pentru binele celor din jurul ei?Si acum vine cea mai interesanta intrebare:
Pe care dintre cei doi il iubeste Katniss cu adevarat?
Puteti afla doar citind senzationala carte Sfidarea,Jocurile Foamei volumul 2 de aici.
Descrierea cartii:
Sfidarea este al doilea volum din seria Jocurile Foamei. Suzanne Collins continua intr-o maniera magistrala povestea Districtului 12.


Katniss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace. Dar, in timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriul Tur al Invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar in ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt in continuare indragostiti nebuneste, consecintele ar putea fi dezastruoase…


"In sfarsit am citit cartea pe care o asteptam cu sufletul la gura: Sfidarea de Suzanne Collins, al doilea volum al fenomenalei serii Jocurile Foamei! Nu doar mi-a implinit asteptarile, si asa foarte mari, dar le-a depasit cu mult! O lectura la fel de pasionanta, chiar mai pasionanta, pentru ca acum esti deja foarte atasat de personajele alaturi de care ai suferit. Iar intriga este incredibila. Nu veti avea somn odata ce ati deschis cartea. Sfatul meu este sa o incepeti dimineata si sa anulati orice program ati avea in acea zi!" Stephenie Meyer


"Proza cristalina a lui Suzanne Collins are un ritm perfect si construieste o lume fascinanta. Si mai fascinant este ca dincolo de a fi thriller SF plin de aventura, seria straluceste prin abordarea temelor moralitatii, supunerii, salvarii, iubirii si, mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o asteptau, cartea este extraordinara. Cei care nu isi poti stapani curiozitatea pana la urmatorul volum, trebuie sa se pregateasca pentru o adevarata tortura." - Booklist

5 comentarii:

Foarte reusita recenzia!:D

multumesc.ma bucur ca-ti place!

foarte reusita recenzia!

mersi.ma bucur ca-ti place!

Brose, bratari si medalioane cu Jocurile Foamei gasiti aici http://www.okazii.ro/catalog?user_list=sosofashion&sort=timp_ramas_desc

Trimiteți un comentariu

Fiecare gând e important pentru mine! =)